BoodschappenPlusBus

Zoekt u graag zelf uw boodschappen uit? Maar gaat dat vaak niet meer door verminderde mobiliteit, of omdat u te ver van de supermarkt woont? Maak dan eens kennis met de BoodschappenPlusBus van Coherente!

Met de BoodschappenPlusBus kunt u weer zelf de mooiste appeltjes en het lekkerste brood uitzoeken op het Dorpsplein in Duivendrecht. U meldt u aan om op dinsdagochtend mee te gaan. Dinsdag wordt u tussen 10.45 – 11.15 uur thuis opgehaald met het busje. In de bus is plaats voor maximaal 6 mensen. Natuurlijk kunt u uw rollator, wandelstok, rolstoel of boodschappenkarretje meenemen. De chauffeur en/of gastheer of -vrouw helpen u instappen. Rond 11.15/11.30 uur arriveert u bij het Dorpsplein in Duivendrecht. Daar heeft u tot 12.15 uur de tijd om uw boodschappen te doen. Vervolgens drinken we een kopje koffie of thee in het Dorpshuis en wordt u weer naar huis gebracht. U bent rond 13.15 uur weer thuis. De kosten voor het gebruik van de BoodschappenPlusBus bedragen €3,- per retourrit.

Het aantal plaatsen in de BoodschappenPlusBus is beperkt. Zijn er te veel aanmeldingen, dan wordt gekeken welke gasten deze week mee kunnen. Aanmelden voor een rit kan door te bellen met Coherente via 020-4963673 (ma-do 10.00-14.00). Op maandag hoort u of we u op dinsdag mee kunnen nemen.

De BoodschappenPlusBus begint met een pilot: we onderzoeken of dit inderdaad de beste manier is om deze bus te faciliteren. De pilot loopt van 21 februari 2023 tot 1 juli 2023. Let op: de BoodschappenPlusBus rijdt alleen van en naar het Dorpsplein in Duivendrecht en alleen op de genoemde tijden. Andere bestemmingen of tijden zijn (nog) niet mogelijk. Heeft u vaker vervoershulp nodig? Neem dan contact op met de gemeente Ouder-Amstel (020-4962121) en informeer naar WMO-vervoer (regiotaxi).

De eerste ritten van de BoodschappenPlusBus vonden plaats in februari 2023. Wethouder Jacqueline de Maa was toen te gast. 

De BoodschappenPlusBus is een samenwerking tussen Coherente, Gemeente Ouder-Amstel en Ons Tweede Thuis.
Als vrijwilliger een handje helpen bij de bus? Bekijk de vacaturebank