Buurtgezinnen.nl zoekt steungezinnen

Organisatie: 

De missie van de Stichting Buurtgezinnen.nl is: bevorderen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin en voorkomen dat kinderen uit huis worden geplaatst. In tien gemeenten in Nederland is deze stichting inmiddels actief waaronder in Ouder-Amstel. Gezinnen die overbelast zijn (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven (steungezinnen). Steunouders zijn ervaren ouders met een groot hart die graag wat willen doen voor een ander gezin.

Een belangrijk kenmerk van Buurtgezinnen.nl is vrijwilligheid. Het vraaggezin en steungezin, maken samen afspraken over de invulling van de ondersteuning. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen in de week. En van oppassen tot samen iets leuks doen met de kinderen. Maatwerk dus. Een ander kenmerk is continuïteit. De relatie tussen een vraaggezin en een steungezin is gebaseerd op onderling vertrouwen. Vertrouwen moet groeien. Het vraaggezin en het steungezin gaan in principe een langdurige relatie aan, zolang als zij dit zelf willen. De ondersteuning kan jaren duren. Soms is er hulp nodig tot de kinderen volwassen zijn. Dit bepalen de gezinnen zelf.

Functie: 
Steungezinnen
Functieomschrijving: 

Als steungezin word je voor een korte of langere periode de steun- en toeverlaat voor een vraaggezin op het gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke ondersteuning je als steungezin biedt en hoeveel tijd je erin steekt, is afhankelijk van de afspraken die je hierover maakt met het vraaggezin. De ondersteuning die je biedt, kan veranderen in de loop van de tijd.

.

Profiel vrijwilliger: 

Steunouders zijn:

  • ervaren ouders
  • zonder justitieel verleden (Verklaring Omtrent Gedrag nodig)
  • die graag wat willen doen voor kinderen en gezinnen in de buurt die het moeilijk hebben
  • en die daar tijd voor hebben

Steungezinnen moeten bereid zijn om:

  • open en eerlijk te zijn in hun contact met de vraagouders
  • samen te werken met medewerkers van de Stichting Buurtgezinnen.nl en zich te houden aan de huisregels en gemaakte afspraken

Voor steunouders heeft Buurtgezinnen.nl een competentieprofiel opgesteld. In dit profiel staat beschreven wat je moet kennen en kunnen om een goede steunouder te zijn. Kandidaat-steunouders kunnen dit profiel aanvragen via info [at] buurtgezinnen.nl 

Ook eenoudergezinnen kunnen steungezin zijn.

Arbeidsvoorwaarden: 

vrijwillig en afspraken in onderling overleg

www.buurtgezinnen.nl voor algemene informatie en aanmelding.

Buurtgezinnen coördinator in Ouder Amstel christine [at] buurtgezinnen.nl of 06 - 16 275 755

Volg en like ons op Facebook Buurtgezinnen.nl in Ouder-Amstel

Op welke dagen: 
in overleg
Tijdsbesteding: 
in overleg
Plaats van werkzaamheden: 
huis van het vraaggezin
reageer