Corona-maatregelen bij Coherente

Beste bezoeker van de Coherente website,

Op 28 september en 13 oktober 2020 heeft de Rijksoverheid aangescherpte maatregelen aangekondigd om het coronavirus terug te dringen. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor Coherente. Diverse activiteiten en cursussen werden vanaf half september weer opgestart. Vooralsnog gaan de activiteiten en cursussen zo lang mogelijk door. Daarbij nemen wij de volgende regels in acht:

  • Als u klachten heeft die op corona kunnen wijzen, of een huishouden deelt met iemand die corona heeft en/of benauwd is en/of hoest, blijft u thuis. Klachten die op corona kunnen wijzen zijn onder andere (neus)verkoudheid, loopneus, hoesten, benauwdheid, koorts, verlies van geur en smaak.
  • Wij verzoeken u nadrukkelijk bij het betreden van de locaties van Coherente (Dienstencentrum, Dorpshuis) en bij deelname aan activiteiten/cursussen een mondneusmasker te dragen zolang u beweegt. Als u eenmaal op uw plek zit kunt u het masker afzetten. Zet weer een masker op bij nieuwe bewegingen, zoals toiletbezoek of het einde van de activiteit/cursus. We proberen de activiteiten en cursussen zo lang mogelijk door te laten gaan, maar dat kan alleen als we de risico’s tot een minimum beperken. Een mondneusmasker helpt het virus in te dammen. Bij de diverse bewegingscursussen wordt geadviseerd tijdens het bewegen het mondkapje niet te dragen.
  • Er zijn geen inloopactiviteiten, alles gaat op afspraak/inschrijving.
  • U houdt tijdens de activiteit/cursus 1,5 meter afstand van andere deelnemers en medewerkers van Coherente.
  • Voor aanvang van de activiteit/cursus reinigt u uw handen met de beschikbare handgel.
  • Bij diverse activiteiten/cursussen vragen wij u gebruik te maken van looproutes of specifieke ingangen.
  • Bij de activiteiten/cursussen mogen geen toeschouwers en/of wachtende familie/vrienden aanwezig zijn.
  • Er is geen mogelijkheid gebruik te maken van de barfaciliteiten. Neem uw eigen waterflesje mee.
  • Neem niet deel wanneer u zich onzeker voelt of geen vertrouwen hebt in de maatregelen en/of mensen om u heen. Deelname is op eigen risico. De mogelijkheid bestaat te allen tijde de cursus op te zeggen. Doet u dit alstublieft schriftelijk naar info@cursuswerk.nl  o.v.v. naam, cursus en opzegdatum. Wij hanteren in deze periode geen opzegtermijn van 4 weken en uw plaats in de cursus wordt niet door een ander ingenomen.

Bekijk op deze pagina welke activiteiten in welke vorm aangeboden worden. Het cursusaanbod vindt u hier.

De maatregelen zorgen ervoor dat de activiteiten en cursussen er anders uitzien dan we gewend waren. En ook dat er minder personen tegelijk kunnen deelnemen. Iedereen binnen de organisatie is op zoek naar de mogelijkheden. Het vraagt van ons allen veel discipline om de voorschriften en adviezen op te volgen, maar dat is op dit moment de enige manier waarop voortzetting van onze activiteiten mogelijk is.

Kent u iemand, of bent u iemand, die hulp nodig heeft in deze periode (te denken valt aan geen boodschappen kunnen doen, graag een praatje met iemand willen maken, e.d.), neem dan contact met ons op. Samen bekijken we of Coherente iets voor u kan betekenen.

Het kantoor van Coherente is in ieder geval telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag, tussen 10.00 uur en 14.00 uur (telefoon 020-4963673). De medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Onze kantoren zijn op afspraak te bezoeken. We houden u via deze website op de hoogte van mogelijke veranderingen.

Coherente zit natuurlijk niet stil. Bekijk wat we nu doen op deze pagina. Zoekt u een leuke online bezigheid tijdens de coronacrisis? Bekijk onze pagina met online vermaak.


Wij danken u voor uw begrip.
De directie en medewerkers van Coherente.

 

Maatregelen van Rijksoverheid en gemeente Ouder-Amstel:

13 oktober 2020: Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

01 oktober 2020: Instructies voor maken, gebruik en onderhoud van mondkapjes

28 september 2020: Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

 

Corona in eenvoudige taal

Vragen en antwoorden nieuw coronavirus (Covid-19)

Kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws voor het al het corona-nieuws van de Rijksoverheid en op https://www.ouder-amstel.nl/home/publicatie/laatste-nieuws-coronavirus voor al het corona-nieuws van de gemeente Ouder-Amstel.