Cursussen 2020 - 2021

Update cursuswerk i.v.m. coronamaatregelen oktober 2020

 

Beste cursist,

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdagavond 13 oktober zijn helaas een aantal regels weer verscherpt.Wij begrijpen dat u benieuwd bent wat de regels betekenen voor het volgen van uw cursus bij Coherente.

Na veel overleg, informatie inwinning bij de overheid, gemeente en zusterorganisaties hebben wij besloten dat onze cursussen momenteel doorgang kunnen vinden.

In de binnenruimte waar mensen zitten geldt een maximum van 30 personen. De cursussen Tekenen & Schilderen in het Dorpshuis en Bindelwijk kunnen doorgaan en zo ook de Histo Tour in Duivendrecht.

Cursussen, zoals (verschillende vormen) Yoga en Pilates gaan door met dezelfde restricties als voorheen.

De beweegcursussen Meer Bewegen voor Ouderen, Gym met muziek, Fit for life, 55+ sport, Conditietraining en Indoor Bootcamp worden in grote ruimtes georganiseerd en zijn geen teamsporten waarbij onderling contact gemaakt wordt.

Inmiddels heeft een aantal cursisten aangegeven niet langer deel te willen nemen aan een cursus. Wij kunnen ons daar alles bij voorstellen; u moet zich veilig voelen en u neemt deel op eigen risico. De mogelijkheid bestaat te allen tijde de cursus op te zeggen. Doet u dit alstublieft schriftelijk naar info@cursuswerk.nl  o.v.v. naam, cursus en opzegdatum. Wij hanteren in deze periode geen opzegtermijn van 4 weken en uw plaats in de cursus wordt niet door een ander ingenomen.

 

En voor alle cursisten geldt:

  • Als u klachten heeft die op corona kunnen wijzen, of een huishouden deelt met iemand die corona heeft en/of benauwd is en/of hoest, blijft u thuis. Klachten die op corona kunnen wijzen zijn onder andere (neus)verkoudheid, loopneus, hoesten, benauwdheid, koorts en verlies van geur en smaak.
  • Wij verzoeken u nadrukkelijk bij het betreden van de locaties (Dienstencentrum, Dorpshuis, Bindelwijk, de Waver) en bij deelname aan cursussen een mondneusmasker te dragen zolang u beweegt in de ruimte. Als u eenmaal op uw plek zit kunt u het masker afzetten. Zet weer een masker op bij nieuwe bewegingen, zoals toiletbezoek of het einde van de cursus. We proberen de cursussen zo lang mogelijk door te laten gaan, maar dat kan alleen als we de risico’s tot een minimum beperken. Een mondneusmasker helpt het virus in te dammen. Bij de diverse bewegingscursussen wordt geadviseerd tijdens het bewegen het mondkapje niet te dragen.
  • U houdt tijdens de cursus 1,5 meter afstand van andere deelnemers en medewerkers van Coherente.
  • Voor aanvang van de cursus reinigt u uw handen met de beschikbare handgel.
  • Bij diverse cursussen vragen wij u gebruik te maken van looproutes of specifieke ingangen.
  • Bij de cursussen mogen geen toeschouwers en/of wachtende familie/vrienden aanwezig zijn.
  • Er is geen mogelijkheid gebruik te maken van de barfaciliteiten. Neem uw eigen waterflesje mee
  • En nogmaals: neem niet deel wanneer u zich onzeker voelt of geen vertrouwen hebt in de maatregelen en/of mensen om u heen. Deelname is op eigen risico.

Kent u iemand, of bent u iemand, die hulp nodig heeft in deze periode (te denken valt aan geen boodschappen kunnen doen, graag een praatje met iemand willen maken, e.d.), neem dan contact met ons op. Samen bekijken we of Coherente iets voor u kan betekenen.

Het kantoor van Coherente is in ieder geval telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag, tussen 10.00 uur en 14.00 uur (telefoon 020-4963673). De medewerkers werken zoveel mogelijk vanuit huis. Onze kantoren zijn op afspraak te bezoeken.

 

Cursusprogramma seizoen 2020-2021

Stichting Coherente verzorgt diverse cursussen in Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Waver, gericht op bewegen, creativiteit, ontplooiing en zelfredzaamheid.

Het nieuwe cursusprogramma voor seizoen 2020-2021 vindt u op deze website.

Een overzicht van de cursussen voor jeugd, volwassenen en ouderen in het seizoen 2020-2021 vindt u door op de doelgroep of op de links aan de linkerzijde van deze pagina klikken. Het programma wordt nog aangevuld.

Voor meer informatie over nieuwe, lopende cursussen en instroommogelijkheden, kunt u contact opnemen met het Cursuswerkbureau van Coherente, Dorpshuis, Dorpsplein 60 te Duivendrecht, tel. (020)-6993164 of mailen naar cursus@coherente.nl

Wij zijn in principe aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Tijdens de zomervakantieperiode is de bezetting beperkt, hierdoor kan het langer duren voordat uw vraag wordt beantwoord. We hopen op uw begrip.

Klik hier voor meer informatie over aanmelden, opzeggen en betalen (Voorwaarden)

Heeft u zelf ideeën voor een cursus of workshop? Om te volgen of te geven? Neem contact op!