Illustreren en tekenen

Deze cursus start bij voldoende belangstelling in maart 2019.

Van Dale omschrijft illustreren als ‘met afbeeldingen versieren’.  Dit kan als toelichting bij een tekst, maar je kunt er ook een idee mee verbeelden. Een illustratie kan realistisch zijn, maar dat hoeft niet. Ook een gevoel of een sfeer kun je verbeelden. Illustraties in tijdschriften, kranten en boeken worden tegenwoordig vaak digitaal gemaakt en/of bewerkt. In deze cursus komen juist de ambachtelijke technieken aan bod.

Tijdens de cursus gaan we werken met (kleur)potlood, pen en inkt, maar ook met collage, aquarel, acrylverf of een combinatie van deze materialen. Naast het experimenteren met en leren over materialen, komen verschillende beeldende aspecten aan bod tijdens het werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schaduwwerking, perspectief en verhoudingen.

Iedereen kan meedoen, of je nu veel of weinig ervaring hebt met tekenen. Er is volop ruimte om dingen uit te proberen en te ontdekken welke materialen en technieken jou het beste passen.  Als je wilt, kun je zelf afbeeldingen, teksten of ideeën meenemen die je inspireren en waarmee je wilt werken.

Aan het eind van de cursus bundelen we de resultaten van de cursisten.

Lesopbouw: 12 weken

  • Introductie en (kleur)potlood (2 lessen)
  • Inkt, pen en gewassen (2 lessen)
  • Verf, aquarel (2 lessen)
  • Combinatie van technieken, collage (2 lessen)
  • Vrij werken met techniek/materiaal naar keuze (4 lessen)

 

Startdatum cursus: 
07 / 03 / 2019
Dag: 
Donderdag
Begintijd: 
19:30
Eindtijd: 
21:30
Locatie: 
Dorpshuis
Docent: 
Luc Houweling
Aantal lessen: 
12
Kosten: 
€ 120,00
Uiterste inschrijfdatum: 
28 / 02 / 2019
Max. aantal deelnemers: 
12
Deel dit via: 
Aanmelden