Naaicursus najaar 2023

Heb je altijd al willen leren naaien? Of wil je je kennis en vaardigheden weer opfrissen?

In het najaar start weer een cursus van 10 lessen, geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt aan de slag met eenvoudige patronen, denk hierbij aan bijvoorbeeld een rokje, een vlaggenlijn voor in je tuin, een eenvoudige (strand)tas, een toilettasje of een etui. Ook wanneer je al meer ervaring hebt is er genoeg inspiratie en materiaal voor handen. Natuurlijk kun je ook (verder) met een eigen project, Monique begeleidt je er graag bij.

Leren naaien op je eigen naaimachine doet ieder met een eigen doel. Broeken korter maken, jurkjes of kinderkleding naaien of spullen voor in huis. Eenmaal begonnen slaat het virus toe en ga je steeds verder in je ontwikkeling met je naaiwerk. Of niet en dan blijft het bij de basis. In elk geval kun je na de eerste cursus van 8 weken mooi je machine gebruiken voor wat kleinere projectjes zoals iets herstellen of korter maken van kleding, altijd handig!

Wie geeft de les?

Mijn naam is Monique van Es. Ik ben getrouwd en moeder van 2 zoons (14 en 16) dit combineer ik met werken in de hypotheken branche(werken met mensen) en een eigen borduuratelier (heerlijk creatief). Voor mij een geweldige combinatie!

Als creatieve duizendpoot blijft naaiwerk een grote passie. Al jong heeft mijn moeder mij leren omgaan met de naaimachine. Begonnen met een kussentje van lapjes, daarna een rok met een aan-gerimpelde strook en zo ging het verder. Broeken maar ook (gala)jurken en colberts, prinsessenjurk voor mijn nichtje en andere kinderkleding. Maar ook het bekleden van een wieg, het naaien van tassen of accessoires voor in huis, alles vind ik leuk om te maken! Zet mij achter een naaimachine en ik ben op een andere wereld ;-).

Mijn doel van de cursus is in ieder geval mijn enthousiasme over te brengen en mensen te “besmetten” met het naaivirus, het is zo leuk!

Wat heb je nodig?

Voor de naailes is er een basisuitrusting:

Een naaimachine (vergeet niet om ook de voedingskabel en pedaal mee te nemen); lege spoeltjes (in ieder geval 1); een stofschaar (als je begint is de schaar van de Action prima); een klein schaartje om de draaitjes af te knippen; een gewone schaar om papier mee te knippen; een “centimeter” (te koop bij Hema) (dus geen harde rolmaat); spelden; kleermakerskrijt of een gewone pen.

Huiswerk

Huiswerk doen we niet aan maar soms is het wel handig om thuis wat te doen zodat we tijdens de les echt wat kunnen leren. Dan maken we een begin tijdens de les en kun je er thuis zelf mee aan de slag.

Mogelijkheden voor de cursus

1. Basis naailes, we gaan in 4 lessen een kussen maken van kleine lapjes.

Je hebt een eigen machine maar weet niet goed hoe je je machine kunt gebruiken. Je hebt wel eens wat genaaid maar kan nog wel wat praktische tips gebruiken. Je leert wat over stoffen, welke steken je moet/kunt gebruiken hiervoor en we oefenen het recht stikken en een rits inzetten. Wat heb je nodig, naast je basisuitrusting?:

· 1 of 2 spijkerbroeken of andere niet rekbare (!) stoffen. Als je een stof koopt heb je voor 1 kussen een 50 cm stof nodig.

· Een niet deelbare rits van 40/45 cm in de kleur die bij de stof past

· En klosje garen in de kleur van de stof, of juist een contrast kleur.

· Evt versieringen voor op het kussen, bijv knoopjes of embleems

2. Een kledingstuk maken aan de hand van een patroon uit bijvoorbeeld Knip of Burda.

Je hebt wel eens wat genaaid maar zou toch ook wel dat leuke zomerjurkje of een broek willen maken. Maar ja, hoe kom je aan een patroon en hoe “rader” je het patroon uit? En hoe zorg je dan dat je de stof op de juiste manier knipt?

Wat heb je nodig, naast je basis uitrusting:

· Een patroon

- Patroontekenpapier

Startdatum cursus: 
07 / 09 / 2023
Dag: 
Donderdag
Begintijd: 
19:30
Eindtijd: 
21:30
Locatie: 
Dorpshuis
Docent: 
Monique van Es-Maas
Aantal lessen: 
10
Kosten: 
€ 160,00
Materiaal: 
Je neemt je eigen (geleende) naaimachine mee en basismaterialen als spelden, centimeter, garen, stof en een stofschaar.
Uiterste inschrijfdatum: 
01 / 09 / 2023
Max. aantal deelnemers: 
8
Deel dit via: 
Aanmelden