Enthousiaste taalcoaches gezocht

Organisatie: 

Coherente is een lokale welzijnsorganisatie in Ouder-Amstel. Coherente biedt een breed pakket van producten en diensten. Gewerkt wordt met de inzet van veel vrijwilligers en een relatief kleine staf. In het project SamenSpraak Ouder-Amstel staat het samenbrengen van Nederlanders en anderstaligen centraal, met als doel de Nederlandse taal en cultuur te delen.

Functie: 

Taalcoach

Functieomschrijving: 

Als taalcoach helpt u anderstaligen met het ontwikkelen van hun kennis van de Nederlandse Taal. Het gaat hierbij niet om lesgeven, maar juist om het oefenen en ontwikkelen van alledaagse gesprekken. U spreekt (bijvoorbeeld) 1 keer in de week af met een anderstalige of gaat samen iets leuks doen. U krijgt vooraf een gesprek met een medewerker van Coherente, en wordt begeleid in uw werkzaamheden. 

Profiel:

Ervaring als docent is niet noodzakelijk. Een luisterend oor, geduld en een aandacht voor de ander zijn vereisten voor een functie als vrijwilliger. Verder beschikt u over goede beheersing van de Nederlandse taal, en bent u enthousiast over de functie van taalcoach.  

Arbeidsvoorwaarden:

 Als taalcoach komt u niet in aanmerking voor een onkostenvergoeding of reiskostenvergoeding. 

Op welke dagen: 
in overleg
Tijdsbesteding: 
minimaal 1 dagdeel per week voor de continuïteit
Plaats van werkzaamheden: 
Duivendrecht, ​thuis of op een openbare locatie, zoals dienstencentrum of bibliotheek.
Organisatie/instelling: 
Stichting Coherente
reageer