Voorkom vallen

Vallen is bij ouderen een ernstig en veelvoorkomend probleem. Ongeveer één op de drie thuiswonende ouderen valt minstens eenmaal per jaar. Hoe eerder de risico’s worden aangepakt, hoe sneller de kans op vallen afneemt.   Stichting Coherente organiseert samen met Fysiotherapie Duivendrecht en Centrum voor Fysiotherapie Spits, trainingen voor valpreventie. Bij de training valpreventie krijgt u, tijdens twee informatieve en bijeenkomsten, handige oefeningen en tips om vallen te voorkomen en hoe te handelen wanneer u toch valt. Iedereen is welkom.

Ook worden er trainingen gegeven voor vrijwilligers en professionals in Ouder-Amstel. Als u bijvoorbeeld mantelzorger bent of huishoudelijke hulp biedt, kunt u helpen met het voorkomen van valongelukken. Tijdens de training laten wij u zien waar de risico’s liggen en geven wij u handvatten om uw contacten en cliënten te helpen met het verminderen van valrisico’s.

Er is tevens een flyer beschikbaar "Valpreventie" u kunt deze aanvragen bij Stichting Coherente of downloaden door te  klikken op deze link.

Trainingen 2018

Er zijn op dit moment nog geen data vastgesteld voor de volgende Valpreventietrainingen. Wanneer u uw naam en telefoonnummer achterlaat bij Coherente, dan houden we u graag op de hoogte van data en locatie.

Voor meer informatie en aanmelden: bel Coherente 020 699 31 64 of 020 496 36 73.

De training bestaat uit twee bijeenkomsten, is gratis voor deelnemers en wordt verzorgd door fysiotherapeut Tamar Samson.