Houd je ook van gezelligheid, koken, wandelen, knutselen of een gezelschapsspelletje? Word dan maatje van deze 60+ dame.

Organisatie: 

Het Maatjesproject is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden en aan een deelnemer gekoppeld te worden? De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Gedurende een jaar vorm je met deze deelnemer een 'maatjeskoppel' en spreek je tweewekelijks met hem of haar af. Jullie ondernemen samen activiteiten als wandelen, fietsen, een kopje koffie drinken, naar de markt gaan, samen voetbal kijken of een gezelschapsspelletje spelen. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding, een luisterend oor en gezelligheid. Een medewerker van Roads biedt de maatjeskoppels begeleiding.

Functieomschrijving: 

Voor een vrouw (60+) uit Ouderkerk a/d Amstel zoeken wij een maatje. Door negatieve ervaringen met mensen uit haar verleden is ze wantrouwend in het aangaan van nieuwe contacten. Ze mijdt grote groepen mensen en sociale omgevingen. Ze zit veel thuis en ze verveelt zich.

Het is voor haar een grote stap om een maatjescontact aan te gaan. Maar ze wil het graag. Ze wenst een betrouwbaar maatje, dat veel begrip en geduld heeft en opgewekt en vrolijk is. Het liefst iemand tussen de zestig en zeventig jaar oud, maar voor een jonger persoon staat ze ook open. 

Ze zou het fijn vinden als haar maatje haar thuis komt bezoeken. Ze speelt graag een gezelschapsspelletje als Yahtzee of Rummikub. Het lijkt haar ook leuk om samen kaarten te maken, in de tuin te werken, een wandelingetje te maken of te koken en te eten. Het gaat haar niet zozeer om de invulling van de tijd. Ze hecht meer waarde aan de afleiding en gezelligheid die een maatje haar biedt.

Ze spreekt het liefst in de middag af. Ze rookt, maar ze kan in de keuken roken. 

Profiel vrijwilliger: 

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. 

Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise de Boer (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Op welke dagen: 
in overleg
Tijdsbesteding: 
zie omschrijving
Plaats van werkzaamheden: 
Ouderkerk
Organisatie/instelling: 
Roads Maatjesproject
reageer