Jeugd

Sportieve workshops in de meivakantie voor jeugd en jongeren

Stichting Coherente organiseert voor jeugd en afzonderlijk voor jongeren in de meivakantie kosteloos een workshop dans en bootcamp.

Tijdens het dansen ga je onder begeleiding van een dansdocent aan de slag met een choreografie op een leuke hit van dit moment. Ook wordt het spel stopdansen met elkaar gespeeld. Het dansen vindt plaats op woensdag 6 mei van 10.00-10.45 uur op het verharde veld van CTO en is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. In Ouderkerk aan de Amstel is er een dansworkshop op woensdag 6 mei van 13.00-13.45 uur op het grasveld van het Amstelbad. Deze activiteit is ook voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar is er op woensdag 6 mei een workshop bootcamp van 14.15-15.00 uur in het Amstelbad. Op donderdag 7 mei van 11.00-11.45 is er voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar een workshop bootcamp bij CTO. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar is de workshop van 13.00-13.45 uur, ook bij CTO. Tijdens de workshop bootcamp gaan we aan de slag met oefeningen met het eigen lichaam als planken, squats en verschillende springoefeningen. Ook worden er oefeningen uitgevoerd met eigen materiaal wat de jeugd en jongeren te leen krijgen. Het wordt een leuke gevarieerde training waarbij ook een muziekje op staat.

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht. Stuur een app met naam deelnemer en geboortedatum deelnemer naar Joëlle (voor activiteiten voor 7 tot en met 12 jaar) 06-38431807 en naar Eline op 06-38414231 (voor activiteiten voor 13 tot en met 18 jaar). Via de app ontvang je vooraf aan de workshops nog instructies met betrekking tot COVID.  

 

Activiteitennieuws Jeugd- en jongerenwerk

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten voor jeugd en jongeren? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief. De nieuwsbrief is ook te bekijken op deze pagina.

De nieuwsbrief wordt maximaal één keer per maand verstuurd.

 

Wat is er te doen voor Jeugd?

In de gemeente Ouder-Amstel wordt voor de jeugd in de leeftijd 4 tot 12 jaar een divers aanbod aan sportieve- en culturele activiteiten georganiseerd. De combinatiefunctionaris sport en cultuur verzorgt aanbod tijdens en na schooltijd. De invulling van het aanbod tijdens schooltijd is in de vorm van clinics en (gezamenlijke) toernooien/evenementen. Ook na schooltijd zijn er activiteiten, inloopactiviteiten en evenementen zoals naschoolse activiteiten, vakantie activiteiten of workshops. Het aanbod is te vinden op www.sportiefouder-amstel.nl.
 
Heb je zelf een leuk idee of zou je iets willen uitproberen? Of heb je vragen? Mail dan naar Joëlle: j.goudsmit@coherente.nl.
 
 
Joëlle, Coördinator combinatiefunctionaris sport en cultuur 4-12 jaar
Als coördinator combinatiefunctionaris creëer ik verbindingen tussen de scholen en de sport- en cultuuraanbieders in Ouder-Amstel. Zodat de sport- en cultuuraanbieders dichterbij de kinderen komen. Daarnaast zorg ik in samenwerking met de verenigingen en scholen voor een structureel sport- en cultuuraanbod. Vanuit mijn functie bij stichting Coherente verzorg ik ook verschillende sportieve en culturele activiteiten buiten school om, voor kinderen van vier tot twaalf jaar.
 
 

Hygiëne maatregelen tijdens onze activiteiten

Tijdens de huidige periode van het coronavirus (COVID-19) heeft Coherente de volgende maatregelen en regels vastgesteld. De belangrijkste hiervan is: Blijf thuis bij 1 of meer van de volgende klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, koorts.

Hoe wordt de veiligheid gewaarborgd?

Het landelijk protocol is te allen tijde onze leidraad.

 • Elke les wordt er een korte introductie gegeven over de regels. De regels staan ook op een A3 formulier die bij elke activiteit aanwezig is.
 • Kinderen en jongeren moeten voor en na de activiteit thuis hun handen wassen.
 • Er is op de plaats zelf desinfectiepomp aanwezig waar de kinderen/jongeren hun handen desinfecteren bij het betreden van het terrein.
 • Een persoon van stichting Coherente zal een geel hesje dragen en zal toezien op het naleven van de regels bij de kiss & ride zone en een andere persoon staat op het sportterrein om daar de regels te handhaven.
 • Materialen worden niet aan elkaar doorgegeven, gebruikte materialen tijdens de activiteiten worden daarna ontsmet door de professionals en/of gediplomeerde docent.
 • De regels die gelden vanuit het RIVM moeten door iedereen worden nageleefd. Indien dit niet gebeurd zal er een waarschuwing volgen, bij een volgende overtreding kan degene geweigerd worden bij de activiteit. De handhaving van de gemeente Ouder-Amstel kan hierbij ook ingeschakeld worden.

Elke kind/ouder/jongeren wordt van tevoren geïnformeerd over de regels van ophalen/brengen en regels t.o.v. hygiëne:

 • 1,5 meter afstand. Voor kinderen t/m 12 jaar is deze afstand niet verplicht, bij deze doelgroep zullen wij dan ook minder strikt zijn in het naleven van deze regel, aangezien dat voor verwarring kan zorgen.
 • Handen wassen voor en na het bezoek aan de activiteit.
 • Deelnemers/ouders mogen niet eerder dan 10 minuten voor de activiteit aanwezig zijn en ouders mogen niet eerder dan 5 minuten voor de eindtijd hun kinderen ophalen.
 • Na de activiteit gaan deelnemers meteen naar huis.
 • Bij klachten (ook in het gezin) blijft het kind/de jongere thuis, zoals bij: neusverkoudheid, hoesten, koorts, benauwdheid.
 • Ouders mogen niet bij de activiteit blijven.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.
 • Kinderen reizen alleen of met één begeleider.
 • Kinderen nemen hun eigen drinken en handdoek mee.
 • Toiletbezoek is niet toegestaan.