Jeugd

 

JEUGD 4 T/M 12 JAAR

In Ouder-Amstel zijn zeven combinatiefunctionarissen actief. Deze organiseren verschillende sportieve- en culturele activiteiten. Benieuwd naar het aanbod? Meer informatie is te vinden op https://coherente.nl/cursus-jeugd en  http://www.sportiefouder-amstel.nl/

Speel Sportief in de meivakantie

Tijdens Speel Sportief wordt de gymzaal omgetoverd tot sportief paradijs met sport- en spelactiviteiten. Deze vakantieactiviteit wordt georganiseerd door stichting Coherente. Op dinsdag 8 mei van 10.00-12.00 uur zijn leerlingen van 4 tot en met 12 jaar welkom in de gymzaal in het Dorpshuis voor een sport- en spelochtend. Er is van alles te doen. Er zal een hindernisbaan zijn, een trampoline, je kan voetballen, badmintonnen of met een grote bal door de gymzaal rollen. Ook zal er voor de jongste kinderen een hoekje worden ingericht met blokken en balgooispellen.

De kosten voor Speel Sportief zijn €3,- per kind inclusief een gezonde snack. De kinderen zijn vanaf 10.00 uur welkom bij Speel Sportief. Bij vragen mail naar [email protected].

JEUGD 12 T/M 23 JAAR

Klik hier voor de eigen Facebookpagina van het Jongerenwerk.


Het Jongerenwerk in de gemeente Ouder-Amstel is onderdeel van stichting Coherente en is er voor iedereen van 12 t/m 23 jaar. Het jongerenwerk is er voor leuke activiteiten, cursussen en trainingen, preventie, informatievoorziening en ondersteuning van jongeren en hun ouders met hulpvragen. 
De jongerenwerkers geven informatie over verschillende onderwerpen zoals: school, werk, vrienden, relaties, alcohol, roken, soft/harddrugs en gamen. Het jongerenwerk kan je helpen met verschillende problemen als je even vastzit en je niet zelf verder komt. Zij organiseren van alles voor en samen met jongeren! 

Als je zelf graag iets wilt organiseren of iets mist in je woonwijk dan kijken jongeren samen met de jongerenwerkers naar wat er mogelijk is. Het Jongerenwerk is altijd op zoek naar jeugd die zich vrijwillig wil inzetten bij - en meedenken over verschillende soorten activiteiten zoals discofeesten en evenementen, maar ook clubs, eenmalige activiteiten of projecten. Meld je aan als vrijwilliger door een bericht te sturen naar: [email protected] Dat staat ook goed op je CV!

Jongerenlab
Het Jongerenlab is een online platform waar het jongerenwerk initiatieven van alle jongeren tussen de twaalf en achttien jaar verzameld. Er zullen dan gezamenlijk brainstormsessies worden gehouden om deze leuke, creatieve en uitdagende activiteiten te organiseren. Heb je een idee? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of Twitter: @jongerenwerkoa. Je kan ook je ideeën en plannen mailen naar: [email protected]
 

ZELFVERDEDIGING EN WEERBAARHEIDSTRAING VOOR JONGEREN

Ben jij op straat of school wel eens bang?

Wil je leren wat je kunt doen als je gepest of geslagen wordt?

In deze cursus leer je verdedigingstechnieken: eenvoudig en effectief bevrijden uit grepen en je verdedigen tegen slagen. Tijdens de training wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met pesten en weerbaar zijn met je mond. Wanneer mag ik mezelf eigenlijk verdedigen? De lessen worden gegeven door een ervaren gespecialiseerde docent.

Voor jongens uit groep 8 en ouder (12+) is er een training van vier bijeenkomsten op vrijdag 8, 15, 22 en 29 juni van 18.30 - 30.30 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Voor meiden uit groep 8 en ouder (12+) is er een training van vier bijeenkomsten op vrijdag 11, 18, 25 mei en 1 juni van 18.30-20.30 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Opgeven kan via deze link: www.coherente.nl/cursussen/jeugd

BANDJESAVOND ​IN CAFÉ DE VRIJE HANDEL

Op zaterdag 13 januari  vond in Café de Vrije Handel in Ouderkerk a/d Amstel een Bandjesavond plaats onder de noemer 'de Jongste Nacht Van Ouder-Amstel.  Deze avond was bedacht en georganiseerd door een groepje jongeren uit de gemeente. In samenwerking met het Jongerenwerk van stichting Coherente en de Muziekschool Ouder-Amstel is invulling gegeven aan de plannen van deze groep. Het was een groot succes! De Vrije Handel was afgeladen met een heel enthousiast publiek. Er waren vijf lokale bandjes met muzikanten uit Ouderkerk en Duivendrecht. De leeftijd varieerde van 12 t/m 21 jaar. Jong talent werd een podium geboden om hun talenten te laten zien en horen. De avond is zeker voor herhaling vatbaar en krijgt waarschijnlijk een vaste plek in de programmering. Op de Facebookpagina van het jongerenwerk zijn alle foto's te zien van de avond.

Present Jongerenwerk

De jongerenwerkers van stichting Coherente, Tim en Martijn, zijn ook op straat, het internet en bij de (sport)verenigingen te vinden. Dit noemen wij Present Jongerenwerk. De jongerenwerkers zijn aanspreekbaar voor allerlei soorten vragen en problemen. Ook kunnen zij bemiddelen tussen jongeren en buurtbewoners of met de gemeente. Als je zelf leuke ideeën hebt kan je deze ook melden bij de jongerenwerkers.  De kans is groot dat je de jongerenwerkers bij je hangplek of ergens anders op straat tegen komt voor een praatje. Buurtbewoners kunnen de jongerenwerkers ook aanspreken betreft overlast of buurtinitiatieven. 

De jongerenwerkers zijn te bereiken via: 

Tim Boot
Telefoon | WhatsApp
06 52 112 598 
[email protected]

Martijn Drieman
Telefoon | WhatsApp
06 34 187 801 
[email protected]

Lesley Zeinstra
Telefoon
020 496 36 73
[email protected]

Website:
www.coherente.nl/jeugd

Twitter:
@jongerenwerkOA

Instagram:
@jongerenwerkOA

Facebook: 
JongerenwerkOA

E-mail:
[email protected]