Jeugd

In de gemeente Ouder-Amstel wordt voor de jeugd in de leeftijd 4 tot 12 jaar een divers aanbod aan sportieve- en culturele activiteiten georganiseerd. De combinatiefunctionaris sport en cultuur verzorgd aanbod tijdens en naschooltijd. De invulling van het aanbod tijdens schooltijd is in de vorm van clinics en (gezamenlijke) toernooien/evenementen. Ook naschooltijd zijn er activiteiten, inloopactiviteiten en evenementen zoals naschoolse activiteiten, vakantie activiteiten of workshops.

Doe mee met de toernooidagen

Stichting Coherente en het Amstelbad organiseren dit zwemseizoen gezamenlijk vier sportieve toernooidagen. Tijdens de toernooidagen worden leerlingen vanaf groep 6 uitgedaagd om in een team of individueel mee te doen. De toernooidagen zijn op vrijdag 17 mei, 14 juni, 19 juli en 16 augustus van 16.00-18.00 uur in het Amstelbad (Wethouder Koolhaasweg 10, 1191 EB, Ouderkerk aan de Amstel).

Op elk toernooi is er zowel een land- als wateractiviteit. Op de eerste datum vrijdag 17 mei is er een pannavoetbal-, midgetgolf- en estafette in het water toernooi. Op deze datum zijn er drie toernooien dus ook drie prijzen te winnen. Vrijdag 14 juni is er een tafeltennis en lange mat in het water toernooi. Het volleybal- , opduik- en bankhang toernooi is op vrijdag 19 juli. Wat is het bankhang toernooi zul je misschien denken? Met het bankhangtoernooi worden jullie uitgedaagd om zo lang mogelijk op de bank te blijven hangen. Welk team verovert de bank? Tijdens het laatste toernooi op vrijdag 16 augustus is er een voetbaltoernooi en in het zwembad het estafette toernooi.

Je kan je als duo opgeven voor de toernooi(en). Vraag een vriend of vriendin en meld je aan. Aanmelden kan door gegevens te mailen naar [email protected]. Mail je naam, eventueel naam van je duo, telefoonnummer ouders en mailadres (ouders). Laat in de mail ook weten welke toernooien je mee wilt doen! Geen duo? Geen probleem, je kan je ook alleen aanmelden voor het toernooi. Wij zorgen dat je tijdens het toernooi een duo bent.

Tijdens de gezellige toernooidagen is er voor elke deelnemer wat lekkers (ijsje). Voor deelnemers die alle vier de toernooidagen mee doen is er een speciale attentie na de laatste toernooidag. Per toernooi betalen de kinderen €3,- bij de kassa om deel te nemen aan het toernooi. Heb je vragen over de dagen mail deze dan naar [email protected].

Benieuwd naar de rest van het aanbod? Meer informatie is te vinden op www.coherente.nl/cursus-jeugd en www.sportiefouder-amstel.nl.

Heb je zelf een leuk idee of zou je iets willen uitproberen? Of heb je vragen? Mail dan naar Joëlle: [email protected].

Joëlle, Coördinator combinatiefunctionaris sport en cultuur 4-12 jaar

Sport is al van jongs af aan mijn passie. Jarenlang heb ik fanatiek geturnd en dit is uitgegroeid tot mijn eerste bijbaan. Naast turnen kan ik erg genieten van een weekje op de latten in de sneeuw en CrossFit ik sinds 2017 fanatiek.

Een leven lang fit begint vanaf het moment dat je de eerste stappen kan zetten. Als coördinator combinatiefunctionaris creëer ik verbindingen tussen de scholen en de sport- en cultuuraanbieders in Ouder-Amstel. Zodat de sport- en cultuuraanbieders dichterbij de kinderen komen en er win-win situaties gecreëerd worden. Ook zorg ik in samenwerking met de verenigingen en scholen voor een structureel sport- en cultuuraanbod. Vanuit mijn functie bij Coherente verzorg ik ook verschillende sportieve- en culturele activiteiten buiten school om voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

Sportief vermaak in de meivakantie

De meivakantie komt eraan en ook deze keer zal Stichting Coherente verschillende activiteiten organiseren. Op woensdag 24 april van 10.00 tot 12.00 uur is er Speel Sportief. Op deze ochtend zijn alle kinderen van 4 t/m 12 jaar welkom in de gymzaal van het Dorpshuis, daar zal de sporthal worden omgebouwd tot een speelparadijs. Kinderen kunnen komen klimmen, springen, slacklinen, tafeltennissen en veel meer! De kosten voor deze ochtend zijn 3 euro, dit is inclusief een gezonde snack. Op woensdag 1 mei van 12.00 -16.00 zal er een voetbalmiddag zijn op het Dorpsplein met een pannakooi, levend tafelvoetbal en ander vermaak. Deze middag is kosteloos. Bij slecht weer zal de voetbalmiddag plaatsvinden in de gymzaal van het Dorpshuis.