Jeugd

 

JEUGD 4 T/M 12 JAAR

In Ouder-Amstel zijn zeven combinatiefunctionarissen actief. Deze organiseren verschillende sportieve- en culturele activiteiten. Benieuwd naar het aanbod? Meer informatie is te vinden op https://coherente.nl/cursus-jeugd en  http://www.sportiefouder-amstel.nl/

 

Wil jij in de herfstvakantie creatief en/of sportief bezig zijn?

In Ouder-Amstel zijn er in de herfstvakantie zowel een sportieve als een creatieve vakantieactiviteiten.

Trek sportieve kleding aan en kom naar Speel Sportief

Op dinsdag 23 oktober wordt de gymzaal weer omgetoverd in een sport- en spelparadijs. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar zijn er zowel sporten als spellen te beleven. Tijdens de Speel Sportief herfstvakantie kan je onder andere klimmen, sjoelen, springen en voetballen. Daarnaast kunnen de kinderen in een deel van de zaal mee doen met lasergamen. Ook zal er voor de jongste kinderen een hoekje worden ingericht met blokken en balgooispellen.

Speel Sportief herfstvakantie is op dinsdag 23 oktober van 10.00-12.00 uur in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. De kosten zijn 3 euro per kind inclusief drinken en een gezonde snack tussendoor. Bij vragen over Speel Sportief mail naar [email protected].

Lasergamen in Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel

Jongeren kunnen in de herfstvakantie komen lasergamen! Deze activiteit is voor kinderen vanaf 11 jaar. Op dinsdag 23 oktober is het lasergamen in de sporthal van het Dorpshuis in Duivendrecht van 14.00-16.00 uur. Donderdag 25 oktober is er lasergamen in Ouderkerk in de sporthal van Bindelwijk. Het begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De kosten zijn 5 euro.

Kom met je vriendinnen en vrienden naar de sporthal. Daar worden teams gevormd en worden er verschillende potjes lasergame tegen elkaar gespeeld. De sporthal wordt omgetoverd en er zijn over al schuilplekken waarachter jij je kan verstoppen. Meer informatie of vragen over het lasergamen mail gerust naar [email protected]

Doe mee met deze creatieve activiteit in de herfstvakantie.

In de herfstvakantie organiseert stichting Coherente een creatieve activiteit. Op donderdag 25 oktober kun je een (leen)opa of -oma komen portretteren. Deze activiteit start om 10.30 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht. In de zaal staan voor de kinderen de schilderezels klaar. Onder begeleiding van kunstenares Thérèse van de Berg gaan de kinderen een (leen)opa of -oma schilderen. De kinderen kunnen hun creativiteit kwijt op het doek. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Tot 12.30 uur zijn de kinderen aan het schilderen. Daarna kunnen de kinderen kosteloos met de ouderen samen lunchen tot 13.30 uur.

Deze activiteit wordt ondersteund door de Riki stichting en het Nationaal Ouderenfonds. Zij organiseren deze activiteit in het kader van de week tegen eenzaamheid. De mooiste portretten per leeftijdscategorie worden ingestuurd naar een jury die de schilderijen beoordeelt. Het mooiste portret per leeftijdscategorie (landelijk) wordt beloond met een gratis uitstapje naar keuze voor deze kinderen, samen met de geportretteerde ouderen.  

Kinderen kunnen zich aanmelden door naam en telefoonnummer van de ouder te mailen naar [email protected]. Wil je je eigen opa of oma meenemen, laat dit dan weten in de mail. Ook graag laten weten of je mee luncht in de mail. Wilt u geportretteerd worden door de kinderen, geef u dan op door te bellen naar 020 699 31 64 t.a.v. Anita Vlug.  

Wekelijks ‘’Zingen uit school’’

Na de zomervakantie start Muziekschool Ouder-Amstel in samenwerking met basisschool A. Bekemaschool, basisschool de Grote Beer en stichting Coherente een zanggroep. Kinderen uit groep 5, 6 en 7 kunnen zich aanmelden voor de zanggroep. Onder begeleiding van Gonny, zangdocent van Muziekschool Ouder-Amstel, gaan de leerlingen aan de slag met zowel Nederlandse als Engelstalige popnummers. In de lessen wordt aandacht besteed aan stem- en presentatietechnieken. Ook worden er verschillende manieren van inzingen aangeleerd.

De workshop ‘’Zingen uit school’’ is op donderdag van 15.15 uur tot 16.15 uur in een lokaal in de A. Bekemaschool. Leerlingen kunnen zich inschrijven voor een half jaar (september tot en met december). Aansluitend na het eerste halfjaar gaat de zanggroep door met het tweede half jaar (januari tot en met mei).

De eerste les is op donderdag 20 september. Het eerste blok is afgerond op donderdag 6 december. De kosten voor een half jaar zijn €50,- per kind. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected]. Graag in de mail naam kind, groep, geboortedatum, adres, emailadres ouders en telefoonnummer vermelden.

Meld je snel aan en bemachtig een plekje in de zanggroep. De groep zal verschillende keren per jaar een optreden verzorgen in of rondom de scholen.

Voor vragen mail gerust naar [email protected] of bel 06-19537714.

JEUGD 12 T/M 23 JAAR

Klik hier voor de eigen Facebookpagina van het Jongerenwerk.


Het Jongerenwerk in de gemeente Ouder-Amstel is onderdeel van stichting Coherente en is er voor iedereen van 12 t/m 23 jaar. Het jongerenwerk is er voor leuke activiteiten, cursussen en trainingen, preventie, informatievoorziening en ondersteuning van jongeren en hun ouders met hulpvragen. 
De jongerenwerkers geven informatie over verschillende onderwerpen zoals: school, werk, vrienden, relaties, alcohol, roken, soft/harddrugs en gamen. Het jongerenwerk kan je helpen met verschillende problemen als je even vastzit en je niet zelf verder komt. Zij organiseren van alles voor en samen met jongeren! 

Als je zelf graag iets wilt organiseren of iets mist in je woonwijk dan kijken jongeren samen met de jongerenwerkers naar wat er mogelijk is. Het Jongerenwerk is altijd op zoek naar jeugd die zich vrijwillig wil inzetten bij - en meedenken over verschillende soorten activiteiten zoals discofeesten en evenementen, maar ook clubs, eenmalige activiteiten of projecten. Meld je aan als vrijwilliger door een bericht te sturen naar: [email protected] Dat staat ook goed op je CV!

INFORMATIEAVOND: IN GESPREK MET JE KIND OVER ALCOHOL, DRUGS EN GAMEN

De jongerenwerkers van stichting Coherente en een preventiedeskundige van Brijder Jeugd gaan tijdens deze avond met ouders in gesprek over het herkennen van alcohol - en drugsgebruik bij hun puberkind, de gevolgen van gebruik voor jongeren, de puberteit en gebruik, welke middelen populair zijn in de regio, de ontwikkeling van het jonge brein en hoe je het beste met je kind in gesprek kan gaan. Uiteraard is er ook tijd om uw vragen te stellen! Graag even aanmelden via een email naar: [email protected]

Jongerenlab
Het Jongerenlab is een online platform waar het jongerenwerk initiatieven van alle jongeren tussen de twaalf en achttien jaar verzameld. Er zullen dan gezamenlijk brainstormsessies worden gehouden om deze leuke, creatieve en uitdagende activiteiten te organiseren. Heb je een idee? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of Twitter: @jongerenwerkoa. Je kan ook je ideeën en plannen mailen naar: [email protected]

ZELFVERDEDIGING EN WEERBAARHEIDSTRAINING VOOR JONGEREN

Ben jij op straat of school wel eens bang?

Wil je leren wat je kunt doen als je gepest of geslagen wordt?

In deze cursus leer je verdedigingstechnieken: eenvoudig en effectief bevrijden uit grepen en je verdedigen tegen slagen. Tijdens de training wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met pesten en weerbaar zijn met je mond. Wanneer mag ik mezelf eigenlijk verdedigen? De lessen worden gegeven door een ervaren gespecialiseerde docent.

Voor jongens uit groep 8 en ouder (12+) is er een training van vier bijeenkomsten op vrijdag 8, 15, 22 en 29 juni van 18.30 - 30.30 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Voor meiden uit groep 8 en ouder (12+) is er een training van vier bijeenkomsten op vrijdag 11, 18, 25 mei en 1 juni van 18.30-20.30 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Opgeven kan via deze link: www.coherente.nl/cursussen/jeugd

BANDJESAVOND ​IN CAFÉ DE VRIJE HANDEL

Op zaterdag 13 januari  vond in Café de Vrije Handel in Ouderkerk a/d Amstel een Bandjesavond plaats onder de noemer 'de Jongste Nacht Van Ouder-Amstel.  Deze avond was bedacht en georganiseerd door een groepje jongeren uit de gemeente. In samenwerking met het Jongerenwerk van stichting Coherente en de Muziekschool Ouder-Amstel is invulling gegeven aan de plannen van deze groep. Het was een groot succes! De Vrije Handel was afgeladen met een heel enthousiast publiek. Er waren vijf lokale bandjes met muzikanten uit Ouderkerk en Duivendrecht. De leeftijd varieerde van 12 t/m 21 jaar. Jong talent werd een podium geboden om hun talenten te laten zien en horen. De avond is zeker voor herhaling vatbaar en krijgt waarschijnlijk een vaste plek in de programmering. Op de Facebookpagina van het jongerenwerk zijn alle foto's te zien van de avond.

Present Jongerenwerk

De jongerenwerkers van stichting Coherente, Tim en Martijn, zijn ook op straat, het internet en bij de (sport)verenigingen te vinden. Dit noemen wij Present Jongerenwerk. De jongerenwerkers zijn aanspreekbaar voor allerlei soorten vragen en problemen. Ook kunnen zij bemiddelen tussen jongeren en buurtbewoners of met de gemeente. Als je zelf leuke ideeën hebt kan je deze ook melden bij de jongerenwerkers.  De kans is groot dat je de jongerenwerkers bij je hangplek of ergens anders op straat tegen komt voor een praatje. Buurtbewoners kunnen de jongerenwerkers ook aanspreken betreft overlast of buurtinitiatieven. 

De jongerenwerkers zijn te bereiken via: 

Tim Boot
Telefoon | WhatsApp
06 52 112 598 
[email protected]

Martijn Drieman
Telefoon | WhatsApp
06 34 187 801 
[email protected]

Lesley Zeinstra
Telefoon
020 496 36 73
[email protected]

Website:
www.coherente.nl/jeugd

Twitter:
@jongerenwerkOA

Instagram:
@jongerenwerkOA

Facebook: 
JongerenwerkOA

E-mail:
[email protected]