Jeugd

Activiteitennieuws Jeugd- en Jongerenwerk

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten voor jeugd en jongeren? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: https://coherente.us5.list-manage.com/subscribe?u=e7a0c1666a009c3ea45b16651&id=2131888a3e. De nieuwsbrief is ook te bekijken op: https://mailchi.mp/b7d61b2cb22c/activiteitennieuws-jeugd-en-jongeren

Deze wordt maximaal één keer per maand verstuurd.

Sportief en creatief in de voorjaarsvakantie  
 
Ook deze vakantie organiseert Stichting Coherente superleuke kinderactiviteiten tijdens de schoolvakantie. Heb je zin om te swingen en springen? Er is een echte kinderdisco! Heb je zin om te knutselen? Je kunt maar liefst vier soorten kunstwerkjes maken. Voor de oudere kinderen is er twee keer zaalvoetbal. Neem je al je klasgenoten mee? 
 
Op maandag 17 februari wordt het Dorpshuis in Duivendrecht omgetoverd tot discobar voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Je bent welkom van 10 tot 12 uur en de entree is 3 euro. Je krijgt dan wat lekkers te drinken en iets gezonds te snacken. Er zijn voor de liefhebbers spelletjes als sjoelen, twister en blikgooien. 
 
Voor de jongeren van de middelbare school organiseert stichting Coherente zaalvoetbal. Dit was eerder al een groot succes! Je bent vanaf 12 jaar welkom op dinsdag 18 februari van 15:30 tot 16:30 en op donderdag 20 februari van 18:15 tot 19:15. Zaalvoetbal wordt gespeeld in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. Neem je zaalschoenen mee en voetbal mee.  
 
Ben je liever creatief bezig? Woensdag 19 februari kan je je helemaal uitleven met knippen, plakken, schilderen en vouwen. We krijgen al voorjaarskriebels met het bloementhema. Om 10.00 uur starten we in het Dorpshuis in Duivendrecht. De activiteit duurt tot 12.00 uur. Ook hiervoor vragen we een vergoeding van 3 euro, waarbij een gezonde snack en drinken klaar staan. We verzoeken je aan te melden met een berichtje naar 0638431807 met je naam, telefoonnummer, geboortedatum, postcode en huisnummer. 
 
Voor vragen kan je altijd een bericht sturen naar Joëlle: J.Goudsmit@Coherente.nl of 0638431807. 

 
In de gemeente Ouder-Amstel wordt voor de jeugd in de leeftijd 4 tot 12 jaar een divers aanbod aan sportieve- en culturele activiteiten georganiseerd. De combinatiefunctionaris sport en cultuur verzorgd aanbod tijdens en naschooltijd. De invulling van het aanbod tijdens schooltijd is in de vorm van clinics en (gezamenlijke) toernooien/evenementen. Ook naschooltijd zijn er activiteiten, inloopactiviteiten en evenementen zoals naschoolse activiteiten, vakantie activiteiten of workshops.
 
Heb je zelf een leuk idee of zou je iets willen uitproberen? Of heb je vragen? Mail dan naar Joëlle: J.Goudsmit@Coherente.nl.
 
Joëlle, Coördinator combinatiefunctionaris sport en cultuur 4-12 jaar
Sport is al van jongs af aan mijn passie. Jarenlang heb ik fanatiek geturnd en dit is uitgegroeid tot mijn eerste bijbaan. Naast turnen kan ik erg genieten van een weekje op de latten in de sneeuw en CrossFit ik sinds 2017 fanatiek.
Een leven lang fit begint vanaf het moment dat je de eerste stappen kan zetten. Als coördinator combinatiefunctionaris creëer ik verbindingen tussen de scholen en de sport- en cultuuraanbieders in Ouder-Amstel. Zodat de sport- en cultuuraanbieders dichterbij de kinderen komen en er win-win situaties gecreëerd worden. Ook zorg ik in samenwerking met de verenigingen en scholen voor een structureel sport- en cultuuraanbod. Vanuit mijn functie bij Coherente verzorg ik ook verschillende sportieve- en culturele activiteiten buiten school om voor kinderen van vier tot twaalf jaar.