Jeugd

 

JEUGD 4 T/M 12 JAAR

In Ouder-Amstel zijn zeven combinatiefunctionarissen actief. Deze organiseren verschillende sportieve- en culturele activiteiten. Benieuwd naar het aanbod? Meer informatie is te vinden op https://coherente.nl/cursus-jeugd en  http://www.sportiefouder-amstel.nl/

Vermaak tijdens de zomervakantie

In de zomervakantie organiseert stichting Coherente voor kinderen Speel Sportief Zomer. Tijdens de Speel Sportief Zomer zijn er allerlei verschillende spellen voor kinderen. Een aantal tafelspellen worden in het groot gespeeld zoals Domino, Mikado, Jenga, Vier-op-een-rij en de toren van Pisa. De toren van één meter moet zo lang mogelijk overeind blijven. Wie lukt dat? Daarnaast kunnen de kinderen tekeningen maken op de straat met stoepkrijt. Ook kan er badminton en volleybal gespeeld worden. Er zijn verschillende gooispellen en  de kinderen kunnen voetballen.

Bij warm weer zijn er bij Speel Sportief Zomer ook verschillende waterspelletjes. Doe bij warm weer kleding aan die nat mag worden. Alle kinderen kunnen kosteloos meedoen met alle spellen, in het Amstelbad is de activiteit na entree van het Amstelbad kosteloos. Benieuwd waar en wanneer Speel Sportief Zomer is?

Op dinsdag 24 juli, woensdag 8 augustus en woensdag 22 augustus is Speel Sportief Zomer van 10.00-12.00 uur op het Dorpsplein in Duivendrecht. Woensdag 1 augustus en woensdag 29 augustus is het van 13.00-15.00 uur in het Amstelbad. Vragen over Speel Sportief zomer? Mail deze naar [email protected] of bel 020 4963673.

Wekelijks ‘’Zingen uit school’’

Na de zomervakantie start Muziekschool Ouder-Amstel in samenwerking met basisschool A. Bekemaschool, basisschool de Grote Beer en stichting Coherente een zanggroep. Kinderen uit groep 5, 6 en 7 kunnen zich aanmelden voor de zanggroep. Onder begeleiding van Gonny, zangdocent van Muziekschool Ouder-Amstel, gaan de leerlingen aan de slag met zowel Nederlandse als Engelstalige popnummers. In de lessen wordt aandacht besteed aan stem- en presentatietechnieken. Ook worden er verschillende manieren van inzingen aangeleerd.

De workshop ‘’Zingen uit school’’ is op donderdag van 15.15 uur tot 16.15 uur in een lokaal in de A. Bekemaschool. Leerlingen kunnen zich inschrijven voor een half jaar (september tot en met december). Aansluitend na het eerste halfjaar gaat de zanggroep door met het tweede half jaar (januari tot en met mei).

De eerste les is op donderdag 20 september. Het eerste blok is afgrond op donderdag 6 december. De kosten voor een half jaar zijn €50,- per kind. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected]. Graag in de mail naam kind, groep, geboortedatum, adres, emailadres ouders en telefoonnummer vermelden.

Meld je snel aan en bemachtig een plekje in de zanggroep. De groep zal verschillende keren per jaar een optreden verzorgen in of rondom de scholen.

Voor vragen mail gerust naar [email protected] of bel 06-19537714.

JEUGD 12 T/M 23 JAAR

Klik hier voor de eigen Facebookpagina van het Jongerenwerk.


Het Jongerenwerk in de gemeente Ouder-Amstel is onderdeel van stichting Coherente en is er voor iedereen van 12 t/m 23 jaar. Het jongerenwerk is er voor leuke activiteiten, cursussen en trainingen, preventie, informatievoorziening en ondersteuning van jongeren en hun ouders met hulpvragen. 
De jongerenwerkers geven informatie over verschillende onderwerpen zoals: school, werk, vrienden, relaties, alcohol, roken, soft/harddrugs en gamen. Het jongerenwerk kan je helpen met verschillende problemen als je even vastzit en je niet zelf verder komt. Zij organiseren van alles voor en samen met jongeren! 

Als je zelf graag iets wilt organiseren of iets mist in je woonwijk dan kijken jongeren samen met de jongerenwerkers naar wat er mogelijk is. Het Jongerenwerk is altijd op zoek naar jeugd die zich vrijwillig wil inzetten bij - en meedenken over verschillende soorten activiteiten zoals discofeesten en evenementen, maar ook clubs, eenmalige activiteiten of projecten. Meld je aan als vrijwilliger door een bericht te sturen naar: [email protected] Dat staat ook goed op je CV!

INFORMATIEAVOND: IN GESPREK MET JE KIND OVER ALCOHOL, DRUGS EN GAMEN

De jongerenwerkers van stichting Coherente en een preventiedeskundige van Brijder Jeugd gaan tijdens deze avond met ouders in gesprek over het herkennen van alcohol - en drugsgebruik bij hun puberkind, de gevolgen van gebruik voor jongeren, de puberteit en gebruik, welke middelen populair zijn in de regio, de ontwikkeling van het jonge brein en hoe je het beste met je kind in gesprek kan gaan. Uiteraard is er ook tijd om uw vragen te stellen! Graag even aanmelden via een email naar: [email protected]

Jongerenlab
Het Jongerenlab is een online platform waar het jongerenwerk initiatieven van alle jongeren tussen de twaalf en achttien jaar verzameld. Er zullen dan gezamenlijk brainstormsessies worden gehouden om deze leuke, creatieve en uitdagende activiteiten te organiseren. Heb je een idee? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of Twitter: @jongerenwerkoa. Je kan ook je ideeën en plannen mailen naar: [email protected]

ZELFVERDEDIGING EN WEERBAARHEIDSTRAINING VOOR JONGEREN

Ben jij op straat of school wel eens bang?

Wil je leren wat je kunt doen als je gepest of geslagen wordt?

In deze cursus leer je verdedigingstechnieken: eenvoudig en effectief bevrijden uit grepen en je verdedigen tegen slagen. Tijdens de training wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met pesten en weerbaar zijn met je mond. Wanneer mag ik mezelf eigenlijk verdedigen? De lessen worden gegeven door een ervaren gespecialiseerde docent.

Voor jongens uit groep 8 en ouder (12+) is er een training van vier bijeenkomsten op vrijdag 8, 15, 22 en 29 juni van 18.30 - 30.30 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Voor meiden uit groep 8 en ouder (12+) is er een training van vier bijeenkomsten op vrijdag 11, 18, 25 mei en 1 juni van 18.30-20.30 uur in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Opgeven kan via deze link: www.coherente.nl/cursussen/jeugd

BANDJESAVOND ​IN CAFÉ DE VRIJE HANDEL

Op zaterdag 13 januari  vond in Café de Vrije Handel in Ouderkerk a/d Amstel een Bandjesavond plaats onder de noemer 'de Jongste Nacht Van Ouder-Amstel.  Deze avond was bedacht en georganiseerd door een groepje jongeren uit de gemeente. In samenwerking met het Jongerenwerk van stichting Coherente en de Muziekschool Ouder-Amstel is invulling gegeven aan de plannen van deze groep. Het was een groot succes! De Vrije Handel was afgeladen met een heel enthousiast publiek. Er waren vijf lokale bandjes met muzikanten uit Ouderkerk en Duivendrecht. De leeftijd varieerde van 12 t/m 21 jaar. Jong talent werd een podium geboden om hun talenten te laten zien en horen. De avond is zeker voor herhaling vatbaar en krijgt waarschijnlijk een vaste plek in de programmering. Op de Facebookpagina van het jongerenwerk zijn alle foto's te zien van de avond.

Present Jongerenwerk

De jongerenwerkers van stichting Coherente, Tim en Martijn, zijn ook op straat, het internet en bij de (sport)verenigingen te vinden. Dit noemen wij Present Jongerenwerk. De jongerenwerkers zijn aanspreekbaar voor allerlei soorten vragen en problemen. Ook kunnen zij bemiddelen tussen jongeren en buurtbewoners of met de gemeente. Als je zelf leuke ideeën hebt kan je deze ook melden bij de jongerenwerkers.  De kans is groot dat je de jongerenwerkers bij je hangplek of ergens anders op straat tegen komt voor een praatje. Buurtbewoners kunnen de jongerenwerkers ook aanspreken betreft overlast of buurtinitiatieven. 

De jongerenwerkers zijn te bereiken via: 

Tim Boot
Telefoon | WhatsApp
06 52 112 598 
[email protected]

Martijn Drieman
Telefoon | WhatsApp
06 34 187 801 
[email protected]

Lesley Zeinstra
Telefoon
020 496 36 73
[email protected]

Website:
www.coherente.nl/jeugd

Twitter:
@jongerenwerkOA

Instagram:
@jongerenwerkOA

Facebook: 
JongerenwerkOA

E-mail:
[email protected]