Jeugd

 

JEUGD 4 T/M 12 JAAR

In Ouder-Amstel zijn zeven combinatiefunctionarissen actief. Deze organiseren verschillende sportieve- en culturele activiteiten. Benieuwd naar het aanbod? Meer informatie is te vinden op https://coherente.nl/cursus-jeugd en  http://www.sportiefouder-amstel.nl/

Creatieve activiteit in de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie organiseert stichting Coherente in Duivendrecht een creatieve activiteit in het Dorpshuis, op dinsdag 27 februari. De kinderen van 4-8 jaar worden geschminkt, gaan buttons maken, tegels versieren en mandala’s knutselen. De kinderen van 9-13 jaar gaan aan de slag met handlettering, sleutelhangers maken en buttons versieren.  Voor de kinderen van 4-8 jaar is de activiteit van 10.00-11.30 uur en voor de kinderen van 9-13 jaar van 12.30-14.00 uur.

Iedereen kan meedoen aan deze activiteit. De kosten zijn drie euro inclusief een gezond tussendoortje. Aanmelden is verplicht en kan tot 22 februari telefonisch via 020 699 31 64.

JEUGD 12 T/M 23 JAAR

Klik hier voor de eigen Facebookpagina van het Jongerenwerk.


Het Jongerenwerk in de gemeente Ouder-Amstel is onderdeel van stichting Coherente en is er voor iedereen van 12 t/m 23 jaar. Het jongerenwerk is er voor leuke activiteiten, cursussen en trainingen, preventie, informatievoorziening en ondersteuning van jongeren en hun ouders met hulpvragen. 
De jongerenwerkers geven informatie over verschillende onderwerpen zoals: school, werk, vrienden, relaties, alcohol, roken, soft/harddrugs en gamen. Het jongerenwerk kan je helpen met verschillende problemen als je even vastzit en je niet zelf verder komt. Zij organiseren van alles voor en samen met jongeren! 

Als je zelf graag iets wilt organiseren of iets mist in je woonwijk dan kijken jongeren samen met de jongerenwerkers naar wat er mogelijk is. Het Jongerenwerk is altijd op zoek naar jeugd die zich vrijwillig wil inzetten bij - en meedenken over verschillende soorten activiteiten zoals discofeesten en evenementen, maar ook clubs, eenmalige activiteiten of projecten. Meld je aan als vrijwilliger door een bericht te sturen naar: [email protected] Dat staat ook goed op je CV!

Jongerenlab
Het Jongerenlab is een online platform waar het jongerenwerk initiatieven van alle jongeren tussen de twaalf en achttien jaar verzameld. Er zullen dan gezamenlijk brainstormsessies worden gehouden om deze leuke, creatieve en uitdagende activiteiten te organiseren. Heb je een idee? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of Twitter: @jongerenwerkoa. Je kan ook je ideeën en plannen mailen naar: [email protected]

FIFA 2018 Toernooi op PS4

Op dinsdag 27 en woensdag 28 februari wordt er een FIFA 2018 toernooi op de Playstation 4 georganiseerd voor alle jongeren vanaf 10 jaar. Het is op dinsdag van 14.00 – 16.00 uur in het Dienstencentrum in Ouderkerk a/d Amstel en op woensdag 28 februari van 14.00 – 16.00 uur in Zaal 1 in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Deelnemers kunnen zich aanmelden door een mail met naam en leeftijd naar [email protected] te sturen. De deelname is 2 euro en er zijn leuke prijzen te winnen.

TOESCHOUWERS ZIJN WELKOM OM DE DEELNEMERS AAN TE MOEDIGEN!

*VERLAAGDE CURSUSPRIJS*
ZELFVERDEDIGING EN WEERBAARHEIDSTRAING VOOR JONGEREN

Het jongerenwerk van stichting Coherente organiseert een training zelfverdediging en weerbaarheid voor jongens die in groep 8 of op de middelbare school zitten. Het doel van de training is om de fysieke en mentale weerbaarheid te vergroten. De training vergroot het zelfvertrouwen en het vermogen om zowel verbaal als fysiek voor jezelf op te komen in het maatschappelijk verkeer. Er wordt geoefend met een trainer in een veilige (leer)omgeving.

De training is op woensdagavond 7 februari van 18.30 - 20.30 uur. 
De data zijn: 7 februari 2018 in het Dienstencentrum in Ouderkerk. 
De kosten zijn totaal € 7,50.

Opgeven kan via deze link: www.coherente.nl/cursussen/jeugd

BANDJESAVOND ​IN CAFÉ DE VRIJE HANDEL

Op zaterdag 13 januari  vond in Café de Vrije Handel in Ouderkerk a/d Amstel een Bandjesavond plaats onder de noemer 'de Jongste Nacht Van Ouder-Amstel.  Deze avond was bedacht en georganiseerd door een groepje jongeren uit de gemeente. In samenwerking met het Jongerenwerk van stichting Coherente en de Muziekschool Ouder-Amstel is invulling gegeven aan de plannen van deze groep. Het was een groot succes! De Vrije Handel was afgeladen met een heel enthousiast publiek. Er waren vijf lokale bandjes met muzikanten uit Ouderkerk en Duivendrecht. De leeftijd varieerde van 12 t/m 21 jaar. Jong talent werd een podium geboden om hun talenten te laten zien en horen. De avond is zeker voor herhaling vatbaar en krijgt waarschijnlijk een vaste plek in de programmering. Op de Facebookpagina van het jongerenwerk zijn alle foto's te zien van de avond.

Present Jongerenwerk

De jongerenwerkers van stichting Coherente, Tim en Martijn, zijn ook op straat, het internet en bij de (sport)verenigingen te vinden. Dit noemen wij Present Jongerenwerk. De jongerenwerkers zijn aanspreekbaar voor allerlei soorten vragen en problemen. Ook kunnen zij bemiddelen tussen jongeren en buurtbewoners of met de gemeente. Als je zelf leuke ideeën hebt kan je deze ook melden bij de jongerenwerkers.  De kans is groot dat je de jongerenwerkers bij je hangplek of ergens anders op straat tegen komt voor een praatje. Buurtbewoners kunnen de jongerenwerkers ook aanspreken betreft overlast of buurtinitiatieven. 

De jongerenwerkers zijn te bereiken via: 

Tim Boot
Telefoon | WhatsApp
06 52 112 598 
[email protected]

Martijn Drieman
Telefoon | WhatsApp
06 34 187 801 
[email protected]

Lesley Zeinstra
Telefoon
020 496 36 73
lesle[email protected]

Website:
www.coherente.nl/jeugd

Twitter:
@jongerenwerkOA

Instagram:
@jongerenwerkOA

Facebook: 
JongerenwerkOA

E-mail:
[email protected]