Jeugd

JEUGD 4 T/M 12 JAAR

In Ouder-Amstel zijn zeven combinatiefunctionarissen actief. Deze organiseren verschillende sportieve- en culturele activiteiten. Benieuwd naar het aanbod? Meer informatie is te vinden op https://coherente.nl/cursus-jeugd en  http://www.sportiefouder-amstel.nl/

Speel Sportief in de herfstvakantie in Duivendrecht

Op dinsdag 24 oktober organiseert stichting Coherente voor de basisschoolleerlingen een sportieve ochtend in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. Kinderen kunnen van 10.00 tot 13.00 uur zich uitleven in de gymzaal. Er is van alles te beleven voor de verschillende leeftijden.

Je kan op een veldje een potje voetballen, meedoen met verschillende balspellen, een klim en klauterbaan doorlopen en de lucht inspringen op de trampoline. Ook is er een circushoek waar je op een bal kan lopen, de radslag kan oefenen, bordjes kan laten draaien, oefenen met jongleren en de diabolo. Voor de jongste kinderen is er een speciale kinderhoek met verschillende balspellen en een baantje waarbij geklommen en gerold wordt.

Iedereen tussen de vier en dertien jaar is welkom op dinsdag 24 oktober in het Dorpshuis in Duivendrecht. Je kan inlopen en meedoen tussen 11.00 en 13.00 uur in de gymzaal. De kosten zijn drie euro per persoon inclusief een gezonde snack. Kom met je vrienden en vriendinnen en doe mee! Wil je meer informatie of heb je vragen mail dan naar J.Goudsmit@Coherente.nl

Handbalvereniging NEA laat leerlingen van groep 3 en 4 kennis maken met handbal

In september heeft handbalvereniging NEA in samenwerking met stichting Coherente op alle Ouderkerkse basisscholen een handbal-clinic verzorgd. Alle leerlingen van groep 3 en 4 kregen de clinic tijdens hun gymles. De clinic begon met een sportieve en speelse warming-up. Er werden verschillende bewegingen uitgevoerd om goed warm te worden. Nadat alle spieren warm en los gezwaaid waren was het tijd voor een specifieke warming-up. Per tweetal kregen de leerlingen een handbal. De eerste stap was de bal overrollen naar degene tegenover je. Nadat dat goed ging werd er gerold vanaf het zitten op de knieën. Uiteindelijk werd de handbal staand overgegooid. De laatste stap was een klein spelletje. De leerlingen begonnen dichtbij elkaar, na drie keer overgooien zonder dat de bal op de grond kwam werd er een stap naar achter gedaan. Hierdoor werd het steeds moeilijker.

Na het oefenen met de handbal gingen de leerlingen aan de slag met handbalvormen op drie verschillende stations. Bij het eerste station werd geoefend met samenspelen. De leerlingen ging aan de slag met de bal tien keer overgooien zonder dat deze op de grond kwam. Bij het tweede station werd er getraind op scoren. Aan het doel hing een gatendoek. Er werd geoefend met het gooien door de gaten. De gaten waren niet groot, dit maakte het best lastig. De meeste leerlingen lukte het toch om een aantal keer door de gaten te gooien. Bij het laatste station werd er geoefend op een sprongschot. De leerlingen mochten drie stappen maken en dan gooien op het doel. Nadat dit was geoefend werd er ook gegooid met een keeper op doel. Hierdoor werd het nog moeilijker. De les werd afgesloten met handbal tikkertje.

Als kinderen vaker willen handballen zijn ze welkom bij de handbalvereniging NEA. Kinderen zijn welkom voor drie gratis proeflessen. Deze lessen vinden plaats op maandag van 17.30 tot 18.30 uur en/of donderdag van 17.00 tot 18.00 uur. Tot de herfstvakantie wordt er nog buiten getraind op het asfaltveld bij SVO. Daarna zullen de trainingen in de Bindelwijk zijn. Voor meer informatie kunt u mailen naar: nea@handbal.nl. Uiteraard kunt ook kijken of onze website: www.nea-handbal.nl

 

JEUGD 12 T/M 23 JAAR

Klik hier voor de eigen Facebookpagina van het Jongerenwerk.


Het Jongerenwerk in de gemeente Ouder-Amstel is onderdeel van stichting Coherente en is er voor iedereen van 12 t/m 23 jaar. Het jongerenwerk is er voor leuke activiteiten, cursussen en trainingen, preventie, informatievoorziening en ondersteuning van jongeren en hun ouders met hulpvragen. 
De jongerenwerkers geven informatie over verschillende onderwerpen zoals: school, werk, vrienden, relaties, alcohol, roken, soft/harddrugs en gamen. Het jongerenwerk kan je helpen met verschillende problemen als je even vastzit en je niet zelf verder komt. Zij organiseren van alles voor en samen met jongeren! 

Als je zelf graag iets wilt organiseren of iets mist in je woonwijk dan kijken jongeren samen met de jongerenwerkers naar wat er mogelijk is. Het Jongerenwerk is altijd op zoek naar jeugd die zich vrijwillig wil inzetten bij - en meedenken over verschillende soorten activiteiten zoals discofeesten en evenementen, maar ook clubs, eenmalige activiteiten of projecten. Meld je aan als vrijwilliger door een bericht te sturen naar: jongerenwerk@coherente.nl. Dat staat ook goed op je CV!

Jongerenlab
Het Jongerenlab is een online platform waar het jongerenwerk initiatieven van alle jongeren tussen de twaalf en achttien jaar verzameld. Er zullen dan gezamenlijk brainstormsessies worden gehouden om deze leuke, creatieve en uitdagende activiteiten te organiseren. Heb je een idee? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of Twitter: @jongerenwerkoa. Je kan ook je ideeën en plannen mailen naar: jongerenwerk@coherente.nl

3 tegen 3 Voetbaltoernooi
In de laatste week van de zomervakantie is er een 3 tegen 3 voetbaltoernooi in zowel Ouderkerk a/d Amstel als Duivendrecht. Deelname is gratis. Het is op woensdag 30 augustus in de voetbalkooi tegenover SV Ouderkerk en op donderdag 31 augustus bij het speelveldje bij Parkje Houtzaagmolen in Duivendrecht. Het begint om 14.00 uur. Voor vragen kan je een mail sturen naar: jongerenwerk@coherente.nl

Present Jongerenwerk

De jongerenwerkers van stichting Coherente, Tim en Martijn, zijn ook op straat, het internet en bij de (sport)verenigingen te vinden. Dit noemen wij Present Jongerenwerk. De jongerenwerkers zijn aanspreekbaar voor allerlei soorten vragen en problemen. Ook kunnen zij bemiddelen tussen jongeren en buurtbewoners of met de gemeente. Als je zelf leuke ideeën hebt kan je deze ook melden bij de jongerenwerkers.  De kans is groot dat je de jongerenwerkers bij je hangplek of ergens anders op straat tegen komt voor een praatje. Buurtbewoners kunnen de jongerenwerkers ook aanspreken betreft overlast of buurtinitiatieven. 

De jongerenwerkers zijn te bereiken via: 

Tim Boot
Telefoon | WhatsApp
06 52 112 598 
tim@coherente.nl

Martijn Drieman
Telefoon | WhatsApp
06 34 187 801 
martijn@coherente.nl

Lesley Zeinstra
Telefoon
020 496 36 73
lesley@coherente.nl

Website:
www.coherente.nl/jeugd

Twitter:
@jongerenwerkOA

Instagram:
@jongerenwerkOA

Facebook: 
JongerenwerkOA

E-mail:
jongerenwerk@coherente.nl