Jeugd

Speel Sportief in de kerstvakantie in Duivendrecht

Op donderdag 4 januari organiseert stichting Coherente voor de basisschoolleerlingen een sportieve ochtend in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. Kinderen kunnen van 10.00 tot 13.00 uur zich uitleven in de gymzaal. Er is van alles te beleven voor de verschillende leeftijden.

Je kan op een veldje een potje voetballen, meedoen met verschillende balspellen, een klim en klauterbaan doorlopen en de lucht inspringen op de trampoline. Ook is er een circushoek waar je op een bal kan lopen, de radslag kan oefenen, bordjes kan laten draaien, oefenen met jongleren en de diabolo. Daarnaast kan je hockeyen of hoge torens gaan bouwen.  Voor de jongste kinderen is er een speciale kinderhoek met verschillende balspellen en een baantje waarbij geklommen en gerold wordt.

Iedereen tussen de vier en dertien jaar is welkom op donderdag 4 januari in het Dorpshuis in Duivendrecht. Je kan inlopen en meedoen tussen 11.00 en 13.00 uur in de gymzaal. De kosten zijn drie euro per persoon inclusief een gezonde snack. Kom met je vrienden en vriendinnen en doe mee! Wil je meer informatie of heb je vragen mail dan naar J.Goudsmit@Coherente.nl.


JEUGD 4 T/M 12 JAAR

In Ouder-Amstel zijn zeven combinatiefunctionarissen actief. Deze organiseren verschillende sportieve- en culturele activiteiten. Benieuwd naar het aanbod? Meer informatie is te vinden op https://coherente.nl/cursus-jeugd en  http://www.sportiefouder-amstel.nl/

 

JEUGD 12 T/M 23 JAAR

Klik hier voor de eigen Facebookpagina van het Jongerenwerk.


Het Jongerenwerk in de gemeente Ouder-Amstel is onderdeel van stichting Coherente en is er voor iedereen van 12 t/m 23 jaar. Het jongerenwerk is er voor leuke activiteiten, cursussen en trainingen, preventie, informatievoorziening en ondersteuning van jongeren en hun ouders met hulpvragen. 
De jongerenwerkers geven informatie over verschillende onderwerpen zoals: school, werk, vrienden, relaties, alcohol, roken, soft/harddrugs en gamen. Het jongerenwerk kan je helpen met verschillende problemen als je even vastzit en je niet zelf verder komt. Zij organiseren van alles voor en samen met jongeren! 

Als je zelf graag iets wilt organiseren of iets mist in je woonwijk dan kijken jongeren samen met de jongerenwerkers naar wat er mogelijk is. Het Jongerenwerk is altijd op zoek naar jeugd die zich vrijwillig wil inzetten bij - en meedenken over verschillende soorten activiteiten zoals discofeesten en evenementen, maar ook clubs, eenmalige activiteiten of projecten. Meld je aan als vrijwilliger door een bericht te sturen naar: jongerenwerk@coherente.nl. Dat staat ook goed op je CV!

Jongerenlab
Het Jongerenlab is een online platform waar het jongerenwerk initiatieven van alle jongeren tussen de twaalf en achttien jaar verzameld. Er zullen dan gezamenlijk brainstormsessies worden gehouden om deze leuke, creatieve en uitdagende activiteiten te organiseren. Heb je een idee? Laat het ons weten via Instagram, Facebook of Twitter: @jongerenwerkoa. Je kan ook je ideeën en plannen mailen naar: jongerenwerk@coherente.nl

*VERLAAGDE CURSUSPRIJS*
ZELFVERDEDIGING EN WEERBAARHEIDSTRAING VOOR JONGEREN

Het jongerenwerk van stichting Coherente organiseert een training zelfverdediging en weerbaarheid voor jongens die in groep 8 of op de middelbare school zitten. Het doel van de training is om de fysieke en mentale weerbaarheid te vergroten. De training vergroot het zelfvertrouwen en het vermogen om zowel verbaal als fysiek voor jezelf op te komen in het maatschappelijk verkeer. Er wordt geoefend met een trainer in een veilige (leer)omgeving.

De training is op woensdagavond van 18.30 - 20.30 uur. 
De data zijn: 17, 24 januari en 7 en 14 februari 2018 in het Dienstencentrum in Ouderkerk. 
De kosten zijn totaal € 30,-.

Opgeven kan via deze link: www.coherente.nl/cursussen/jeugd


BANDJESAVOND 2018
Vanuit een groep jongeren is het idee ontstaan om een bandjesavond te organiseren in Ouder-Amstel. Er wordt samengewerkt met de muziekschool Ouder-Amstel en de Muziekschool Amstelveen. Op dit moment is de avond gepland op zaterdag 13 januari 2018 in Café de Vrije Handel in Ouderkerk a/d Amstel. We willen jongeren uit de gemeente een podium bieden om hun talenten te laten zien! Dus zit je in een band, of ben je een solo artiest en lijkt het jou leuk om een keer op te treden, meld je dan aan en stuur een bericht naar tim@coherente.nl

Present Jongerenwerk

De jongerenwerkers van stichting Coherente, Tim en Martijn, zijn ook op straat, het internet en bij de (sport)verenigingen te vinden. Dit noemen wij Present Jongerenwerk. De jongerenwerkers zijn aanspreekbaar voor allerlei soorten vragen en problemen. Ook kunnen zij bemiddelen tussen jongeren en buurtbewoners of met de gemeente. Als je zelf leuke ideeën hebt kan je deze ook melden bij de jongerenwerkers.  De kans is groot dat je de jongerenwerkers bij je hangplek of ergens anders op straat tegen komt voor een praatje. Buurtbewoners kunnen de jongerenwerkers ook aanspreken betreft overlast of buurtinitiatieven. 

De jongerenwerkers zijn te bereiken via: 

Tim Boot
Telefoon | WhatsApp
06 52 112 598 
tim@coherente.nl

Martijn Drieman
Telefoon | WhatsApp
06 34 187 801 
martijn@coherente.nl

Lesley Zeinstra
Telefoon
020 496 36 73
lesley@coherente.nl

Website:
www.coherente.nl/jeugd

Twitter:
@jongerenwerkOA

Instagram:
@jongerenwerkOA

Facebook: 
JongerenwerkOA

E-mail:
jongerenwerk@coherente.nl