Jeugd

Activiteitennieuws Jeugd- en Jongerenwerk

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten voor jeugd en jongeren? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief: https://coherente.us5.list-manage.com/subscribe?u=e7a0c1666a009c3ea45b16651&id=2131888a3e. De nieuwsbrief is ook te bekijken op: https://mailchi.mp/b7d61b2cb22c/activiteitennieuws-jeugd-en-jongeren

Deze wordt maximaal één keer per maand verstuurd.

Winterprogramma

Spel, sport en creatieve activiteiten in de kerstvakantie  

In de kerstvakantie is het weer zover. Stichting Coherente organiseert op maandag 23 december, dinsdag 24 december en maandag 30 december verschillende activiteiten in het Dorpshuis in Duivendrecht.    

Op maandag 23 december van 10.00 tot 12.00 uur is er Speel Sportief. Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom om te klimmen, springen, voetballen en slacklinen. Dit vindt plaats in het Dorpshuis in Duivendrecht. De sporthal wordt omgebouwd tot een speelparadijs. De kosten voor deze ochtend zijn 3 euro, dit is inclusief een gezonde snack.   

Op dezelfde dag (23 december) kunnen jongeren van 12 jaar en ouder zaalvoetballen. Het zaalvoetbal is van 15.00 tot 16.30 uur in het Dorpshuis. Je hoeft je niet aan te melden voor het zaalvoetbal en de activiteit is gratis.  

Op dinsdag 24 december van 10.00 tot 12.00 uur kunnen kinderen in het Dorpshuis creatief aan de slag met papier, lijm, vilt en nepsneeuw! De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar zijn ook leuk voor bovenbouwers. De kinderen kunnen namelijk zelf kiezen wat ze gaan maken. Voor deze leuke ochtend zijn de kosten 3 euro, dit is inclusief gezonde snack.    

Ook in de tweede week van de kerstvakantie is er Speel Sportief. Op maandag 30 december van 10:00 tot 12:00 uur is er weer alle mogelijkheid om te spelen en te sporten voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. De kosten hiervoor zijn 3 euro, inclusief gezonde snack.  

Voor meer informatie kunt u terecht op www.sportiefouder-amstel.nl of bellen naar 020 496 36 73. Tot in de kerstvakantie!  

Tip voor ouders. Kom kijken en moedig aan!
3 december 13.00-15.00 uur: basketbaltoernooi groep 7 - Dorpshuis Duivendrecht
17 december 9.00-14.30 uur: Teakwondo clinic OBS De Grote Beer
19 december 9.00-14.30 uur: Teakwondo clinic A. Bekemaschool

In de gemeente Ouder-Amstel wordt voor de jeugd in de leeftijd 4 tot 12 jaar een divers aanbod aan sportieve- en culturele activiteiten georganiseerd. De combinatiefunctionaris sport en cultuur verzorgd aanbod tijdens en naschooltijd. De invulling van het aanbod tijdens schooltijd is in de vorm van clinics en (gezamenlijke) toernooien/evenementen. Ook naschooltijd zijn er activiteiten, inloopactiviteiten en evenementen zoals naschoolse activiteiten, vakantie activiteiten of workshops.
 
Heb je zelf een leuk idee of zou je iets willen uitproberen? Of heb je vragen? Mail dan naar Joëlle: [email protected].
 
Joëlle, Coördinator combinatiefunctionaris sport en cultuur 4-12 jaar
Sport is al van jongs af aan mijn passie. Jarenlang heb ik fanatiek geturnd en dit is uitgegroeid tot mijn eerste bijbaan. Naast turnen kan ik erg genieten van een weekje op de latten in de sneeuw en CrossFit ik sinds 2017 fanatiek.
Een leven lang fit begint vanaf het moment dat je de eerste stappen kan zetten. Als coördinator combinatiefunctionaris creëer ik verbindingen tussen de scholen en de sport- en cultuuraanbieders in Ouder-Amstel. Zodat de sport- en cultuuraanbieders dichterbij de kinderen komen en er win-win situaties gecreëerd worden. Ook zorg ik in samenwerking met de verenigingen en scholen voor een structureel sport- en cultuuraanbod. Vanuit mijn functie bij Coherente verzorg ik ook verschillende sportieve- en culturele activiteiten buiten school om voor kinderen van vier tot twaalf jaar.