Jeugd

In de gemeente Ouder-Amstel wordt voor de jeugd in de leeftijd 4 tot 12 jaar een divers aanbod aan sportieve- en culturele activiteiten georganiseerd. De combinatiefunctionaris sport en cultuur verzorgd aanbod tijdens en naschooltijd. De invulling van het aanbod tijdens schooltijd is in de vorm van clinics en (gezamenlijke) toernooien/evenementen. Ook naschooltijd zijn er activiteiten, inloopactiviteiten en evenementen zoals naschoolse activiteiten, vakantie activiteiten of workshops.

Benieuwd naar het aanbod? Meer informatie is te vinden op www.coherente.nl/cursus-jeugd en www.sportiefouder-amstel.nl.

Heb je zelf een leuk idee of zou je iets willen uitproberen? Of heb je vragen? Mail dan naar Joëlle: [email protected].

Joëlle, Coördinator combinatiefunctionaris sport en cultuur 4-12 jaar

Sport is al van jongs af aan mijn passie. Jarenlang heb ik fanatiek geturnd en dit is uitgegroeid tot mijn eerste bijbaan. Naast turnen kan ik erg genieten van een weekje op de latten in de sneeuw en CrossFit ik sinds 2017 fanatiek.

Een leven lang fit begint vanaf het moment dat je de eerste stappen kan zetten. Als coördinator combinatiefunctionaris creëer ik verbindingen tussen de scholen en de sport- en cultuuraanbieders in Ouder-Amstel. Zodat de sport- en cultuuraanbieders dichterbij de kinderen komen en er win-win situaties gecreëerd worden. Ook zorg ik in samenwerking met de verenigingen en scholen voor een structureel sport- en cultuuraanbod. Vanuit mijn functie bij Coherente verzorg ik ook verschillende sportieve- en culturele activiteiten buiten school om voor kinderen van vier tot twaalf jaar.

Sportief en creatief in de voorjaarsvakantie

Ook deze vakantie organiseert stichting Coherente weer diverse activiteiten tijdens de schoolvakantie. Wil jij bewegen? Kom naar Speel Sportief Voorjaar. Heb je zin om creatief aan de slag te gaan? Doe dan mee met de schilderactiviteit en maak ‘Het geheim van de meester’.

Speel Sportief Voorjaar

Op donderdag 21 februari wordt de gymzaal weer omgetoverd in een sport- en spelparadijs voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Tijdens de Speel Sportief voorjaarsvakantie kan je onder andere klimmen, sjoelen, springen en voetballen. Daarnaast kunnen de kinderen in een deel van de zaal lasergamen. Voor de jongste kinderen wordt er een hoekje ingericht met blokken en balgooispellen.

Speel Sportief voorjaarsvakantie is op donderdag 21 februari van 10.00-12.00 uur in de gymzaal van het Dorpshuis in Duivendrecht. De kosten zijn 3 euro per kind inclusief drinken en een gezonde snack tussendoor. Bij vragen over Speel Sportief mail naar [email protected].

Schilder het geheim van de meester

Ben je liever creatief bezig? Woensdag 20 februari kan je het geheim van de meester komen schilderen. Om 10.00 uur starten we in het Dorpshuis in Duivendrecht. Kunstenares Therese van de Berg begeleidt de activiteit. Aan de hand van beroemde schilderijen van onder andere Karel Appel en Van Gogh wordt een eigen meesterwerk gemaakt. We gaan aan de slag met veel verf en mooie kleuren. Wil jij je eigen kunstwerk maken? De kosten voor deze activiteit zijn 3 euro per kind inclusief drinken en een gezonde snack tussendoor. Aanmelden van te voren wordt op prijs gesteld vanwege de inkopen. Graag aanmelden door naam, telefoonnummer, postcode en huisnummer te mailen naar [email protected]