Zomeruitjes

Ook dit jaar organiseert Coherente diverse zomeruitjes voor senioren. In 2022 staan vier zomeruitjes gepland. Hieronder leest u meer.

 

Eerste zomeruitje: Geitenboerderij - Dit zomeruitje heeft reeds plaatsgevonden.

Proef de sfeer van het boerenleven!

Op de geitenboerderij Ridammerhoeve (bij het Amsterdamse Bos) lopen zo’n honderd melkgeiten, een zestigtal lammeren, legkippen en kuikens, varkens, koeien en een kalfje, een paard en een pony. Alle producten van de boerderij zijn in de boerderijwinkel te koop. De geitenmelk wordt in de kaaskelder verwerkt tot verschillende soorten kaas, maar ook yoghurt, karnemelk, boter, yoka-drank en kwark. Ook het ijs is van geitenmelk en wordt op de boerderij gemaakt.

Na aankomst krijgt u een korte uitleg tijdens een kopje koffie/cappuccino. De boerderij is daarna op eigen gelegenheid te bezichtigen. De dag wordt afgesloten met een lunch.

Datum: donderdag 23 juni 2022
Tijd: vertrek vanaf Duivendrecht: 10:00 uur, vertrek vanaf Ouderkerk 10:20 uur
Kosten: €17,50
Aanmelden: info@coherente.nl of bellen met 06-42648933

Bij te veel inschrijvingen wordt er geloot.

 

Tweede zomeruitje: Madurodam - Dit zomeruitje heeft reeds plaatsgevonden.

Ontdek Nederland in het klein!

Van architectonische hoogtepunten tot prachtig bloemen en van kennismaken met oorlogsheld George Maduro tot de Nederlandse roots van New York ontdekken. In Madurodam kan het allemaal. Bewonder de minitatuurstad van ruim 17.000 vierkante meter. Madurodam geeft een beeld van een Nederlandse stad en de Nederlandse samenleving door middel van ruim 700 maquettes van gebouwen uit alle delen van Nederland. Nieuw is de attractie The Flying Dutchman, een voorstelling in één van de laatste Dakota-vliegtuigen van Nederland. Stapt u in voor een vlucht die verder gaat dan vliegen? Een lunch is bij dit uitje inbegrepen.

Datum: donderdag 7 juli 2022
Tijd: vertrek vanaf Duivendrecht: 9:30 uur, vertrek vanafOuderkerk 10:00 uur. Thuiskomst rond 17.00 uur.
Kosten: €25,--
Aanmelden: info@coherente.nl of bellen met 06-42648954.

Bij te veel inschrijvingen wordt er geloot.

 

Derde zomeruitje: Havenrondvaart - Inschrijving gesloten

Ontdek, ervaar en verwonder

Met de havenrondvaart Amsterdam krijgt u vanaf het water een uniek kijkje in de haven en kom u op plaatsen die normaal alleen voor de beroepsvaart toegankelijk zijn. We varen onder andere langs de cacaovemen, waar de cacao voor onze chocolade wordt opgeslagen, de Car Terminal van Koopman, waar we misschien wel een groot Roll on-Roll off (Ro-Ro) schip spotten, en langs vele andere terminals en bedrijven die hard werken aan de energietransitie en circulaire economie.

 We varen van NSDM eiland twee uur lang op de River Dream, een 36 meter lang passagiersschip met een ruim bovendek en afgesloten benedendek met groot panoramaraam. Op het ruime bovendek geniet u van de zon en kunt u de haven optimaal beleven. Binnen is het altijd warm en droog en hebt u dankzij de grote ramen ook goed zicht op het havengebied waar we doorheen varen. Het schip is rolstoel- en rollatortoegankelijk. Aan boord krijgt u een lunch bestaande uit dagverse soep, belegde broodjes en/of een broodje kroket.

Datum: donderdag 28 juli 2022

Tijd: vertrek vanaf Duivendrecht: 10:00 uur, vertrek vanaf Ouderkerk 10:30 uur.

Kosten: €25,--

Aanmelden: info@coherente.nl of bellen met 06-42648954.
 

Bij te veel inschrijvingen wordt er geloot.

 

Vierde zomeruitje: Museum Voorlinden

Houdt u van hedendaagse kunst? Ga dan mee!

Lockdowns, verharding en verdeeldheid? Kunst is hét tegengif! Dat bewijst museum Voorlinden met de tentoonstelling Art is the Antidote. Met een flinke dosis sprankelende, geëngageerde en grappige kunstwerken fungeert het museum als oplaadpunt, een plek waar je je weerstand kunt opbouwen. Deze zomer staan er ook sculpturen, installaties en kunst van de wereldberoemde Britse kunstenaar Antony Gormley. Verder het speciaal voor Voorlinden gecreëerde Swimming Pool van Leandro Erlich, de sculptuur Open Ended van de Amerikaanse kunstenaar Richard Serra en de Hyper-realistische mensfiguren van Ron Mueck. Er is een restaurant waar u voor eigen rekening iets kunt gebruiken (alleen pinbetaling).

Datum: donderdag 18 augustus 2022

Tijd: vertrek vanaf Duivendrecht: 9.45 uur, vertrek vanaf Ouderkerk 10:00 uur. Thuiskomst voor de avondspits.

Kosten: €22,50 inclusief vervoer, versnapering tijdens de busrit, entree museum en (indien gewenst) een gidstour (museumkaart is niet geldig)

Aanmelden: info@coherente.nl of bellen met 06-42648954.
Foto door Rob Oo, via Flickr.