Voor een hulpbehoevende vrouw (60+) uit Duivendrecht zoeken wij een maatje dat haar gezellige afleiding wil bieden

Organisatie: 
Deze lieve vrouw heeft in haar leven veel meegemaakt, waaronder het verlies van dierbaren. Doordat ze twee heupen heeft gebroken, is ze afhankelijk van een scootmobiel en een rollator. 

Ze heeft een laag zelfbeeld en last van angsten, daardoor vindt ze bepaalde situaties spannend en werd ze verslavingsgevoelig. Nu rookt ze nog matig. Ze heeft enigszins wat contact met haar buurman, maar verder voelt ze zich niet staat om contacten te leggen. 

Ze wenst een positief en leuk maatjescontact met iemand die haar gewoon wat gezelligheid en leuke afleiding wil bieden. Iemand die haar opbeurt, met wie ze leuk kan praten. Ze gaat graag wat marktjes in Amsterdam af, ze houdt van gezelschapsspelletjes en van tekenen. Ze durft niet alleen op een terrasje te gaan zitten, maar met een maatje zou ze dat wel durven. Ze spreekt het liefst overdag af en ze is beschikbaar op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Het Roads Maatjesproject koppelt mensen die zich als gevolg van een psychische kwetsbaarheid eenzaam voelen, aan een vrijwilliger. Een vrijwilliger is iemand die er plezier in heeft om wat vrije tijd met de deelnemer door te brengen en hem of haar een luisterend oor te bieden. De deelnemer en de vrijwilliger worden voor de duur van één jaar gekoppeld. Zij spreken eens in de twee weken af. Het tijdstip en de activiteit bepalen zij in overleg. 
Voorbeelden van activiteiten die maatjeskoppels ondernemen, zijn: ergens koffie drinken, koken, knutselen, een gezelschapsspelletje spelen, wandelen, fietsen, sporten, een uitstapje maken naar een buurthuis, het bos, een museum of de bioscoop.
Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:

Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. 

Aannameprocedure:

Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise de Boer (ma, wo, do).

Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.

Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.
Organisatie/instelling: 
Roads Maatjesproject
reageer