Voor een lieve vrouw van 60+ zoeken wij een rustig en positief maatje om met haar en haar honden te wandelen of om het haar naar een kunstexpositie te gaan

Organisatie: 

Roads Maatjesproject

Functieomschrijving: 

Deze vrouw spreekt en ziet wel mensen in haar omgeving. Maar van deze contacten ervaart ze geen positiviteit. Ze mist een één-op- één contact met iemand die haar juist wel wat aangename afleiding kan geven. Ze wil graag wat leuks ondernemen en het dan niet over problemen hebben, wel over gezellige onderwerpen.

Ze is een lieve en rustige vrouw. Maar ze is vaak druk in haar hoofd. Daarom wenst een maatje dat rustig op haar over komt. Ze heeft geen voorkeur voor een leeftijd. Haar maatje mag tussen de twintig en zeventig jaar oud zijn. 

De vrouw heeft twee honden. Het maatjescontact kan dus ingevuld worden met het maken van een wandeling met de honden. De vrouw zou het leuk vinden als ze met haar maatje dan een keer een andere wandeling dan haar gebruikelijke rondje wandelt. 

De vrouw zou ook graag samen met een maatje een cultureel uitstapje maken. Bijvoorbeeld naar een kunstgalerie. Haar honden kunnen niet alleen thuis zijn, dus daar moet ze dan wel oppas voor zien te regelen.

 

Profiel vrijwilliger: 

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. 

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise de Boer 06 57 57 31 51 (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Plaats van werkzaamheden: 
Duivendrecht / Ouder Amstel / Amstelveen
Organisatie/instelling: 
Roads Maatjesproject
reageer