Vrijwilliger gezocht voor taalles in groepsverband

Organisatie: 
Coherente is een lokale welzijnsorganisatie in Ouder-Amstel. Coherente biedt een breed pakket van producten en diensten in het welzijn. Gewerkt wordt met de inzet van veel vrijwilligers en een relatief kleine staf.

Coherente organiseert al jaren “SamenSpraak”. Dit houdt in: een anderstalige wordt gekoppeld aan een Nederlandstalige en samen oefenen zij een uurtje per week de Nederlandse taal.

Functie: 
Begeleider taalles
Functieomschrijving: 

Inmiddels is er in Duivendrecht een groepje anderstaligen die niet naar school zijn geweest in hun thuisland en niet in staat zijn een Inburgeringsexamen te behalen.

Voor deze mensen is SamenSpraak, zoals hierboven omschreven, niet zo geschikt.

Het oefenen van de Nederlandse taal in groepsverband heeft inmiddels wel goede resultaten opgeleverd.

Coherente is op zoek naar een vrijwilliger die samen met een andere vrijwilliger een klein groepje wil begeleiden bij het oefenen van de Nederlandse taal. Er is al 1 enthousiaste vrijwilliger gevonden.

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in het Dorpshuis en heeft als doel naast het oefenen van de Nederlandse taal, vrouwen uit hun isolement te halen door middel van doorstroom naar een andere activiteit.

Tijdens de bijeenkomsten wordt met name gewerkt aan taaldoelen uit het dagelijks leven van de vrouwen, zoals naar de dokter gaan of met de meester op school praten.

Profiel vrijwilliger: 

Wij zoeken iemand die:

  • een goede beheersing van de Nederlandse taal heeft en lesgeven leuk vindt
  • het leuk vindt om in contact te komen met anderstalige vrouwen en met een groepje te werken
  • geduld heeft en inlevingsvermogen
  • open staat voor de doelgroep; andere culturen en levensopvattingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Coherente, tel. 020-6993164 en vragen naar Wietske Dikkers (aanwezig: dins-, woens- en donderdag).

Op welke dagen: 
donderdag
Tijdsbesteding: 
2-3 upw
Plaats van werkzaamheden: 
Duivendrecht
Organisatie/instelling: 
Stichting Coherente
reageer