de Zonnebloem

Nationale Vereniging de Zonnebloem is een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland en levert een onmisbare bijdrage aan een sociaal maatschappij. De 42.000 vrijwilligers brengen mensen dichter bij elkaar. Het doel is concreet en dichtbij iets betekenen voor iemand met een fysieke beperking en ervoor zorgen dat ook zij, ondanks hun handicap of ziekte, een sociaal netwerk en zorgen ervoor dat zij gewoon mee kunnen blijven doen aan de samenleving.
 
De Zonnebloem probeert daar wat aan te doen via regelmatig huisbezoek voor de mensen die dit op prijs stellen. Ook worden uitstapjes en andere activiteiten georganiseerd. Daarnaast brengen zij deelname aan diverse vormen van vakanties onder de aandacht bij de doelgroep.
 
De Zonnebloem wordt helemaal door vrijwilligers bestuurd. Dat geldt niet alleen voor de plaatselijke, regionale en provinciale afdelingen van de Zonnebloem, maar ook voor het hoogste toezichthoudende en besluitvormende orgaan: de Nationale Vergadering.
 
- Locatie Duivendrecht
De afdeling 'Duivendrecht' heeft 20 vrijwilligers, waaronder 7 bestuursleden.
Zij verzorgen activiteiten voor ongeveer 80 gasten, waarvan er 50 tot 60 regelmatig deelnemen.
 
- Locatie Ouderkerk aan de Amstel
De afdeling 'Ouderkerk aan de Amstel' heeft 31 vrijwilligers (waarvan 7 chauffeurs) actief om de activiteiten van de Zonnebloem binnen Ouderkerk uit te voeren.
 
Vrijwilligerswerk bestaat uit:
- Sociale activiteiten (wandelen, praatje maken, boodschappen doen)
 
Algemene informatie:
www.zonnebloem.nl
 
Voor meer informatie:
regio-amstelland.zonnebloem.nl
 
Contact locatie Duivendrecht:
Mevrouw Lidy Cornelissen
Email: lidy.cornelissen@versatel.nl
Telefoon: 020-6909295
 
Contact locatie Ouderkerk aan de Amstel:
Mevrouw Ellen de Wit
Email: ellenamdewit@gmail.com
Telefoon: 020-496 4120