Wandelgroep Duivendrecht

Iedere zondag verzamelt een groepje wandelaars zich om 10 uur op het Dorpsplein in Duivendrecht, om gezamenlijk een rondje door Duivendrecht te lopen, vaak in combinatie met een aantal oefeningen om op te warmen en voor de coördinatie en balans. Goed voor de gezondheid, en bovendien gezellig!

2018 Snertwandeling Duivendrecht

 Op zondag 18 november kunt u de ochtend goed beginnen met een wandeling door Duivendrecht en daarna na te praten onder het genot van verse snert in het Dorpshuis. Deze wandeling, die wordt georganiseerd door Wandelgroep Duivendrecht in samenwerking met Coherente, start om 10.00 uur vanaf het Dorpsplein in Duivendrecht. De afstand bedraagt ca. 6,5 kilometer en we wandelen als groep. Deelname en snert na afloop is gratis. We stellen het op prijs dat u zich van te voren aanmeldt voor deze wandeling, via  020 699 3164 of [email protected] door hier te klikken.

2017 Wandeltocht 3D - Dwars Door Duivendrecht - Vroege vogels wandelen dwars door Duivendrecht

Op zondag 29 oktober jl. vond er een speciale wandeling plaats. Ruim 50 enthousiastelingen verzamelden zich op deze zondag in het Dorpshuis om mee te lopen met de wandeltocht 'Dwars door Duivendrecht'.

Hier vindt u de foto's.

Deze activiteit was georganiseerd door de Wandelgroep Duivendrecht en Stichting Coherente. Om 10 uur begon de warming-up op het Dorpsplein onder leiding van Joost en Thijs, die met enkele eenvoudige oefeningen de belangrijkste spiergroepen wisten los te maken. Daarna klonk een bekkenslag en startte de zes kilometer lange wandeltocht 'Dwars door Duivendrecht'. Het eerste deel leidde via de Zonnehof, rond de vijver, over de fietspaden langs de A10 richting Rijkstraatweg en via de Berkenstraat naar het Venserpark richting Diemen Zuid. Na ongeveer 2 kilometer stonden ter hoogte van het tenniscourt Margit en Joëlle van Coherente klaar om flesjes water, appels en bananen uit te delen. Deze waren door Plus Wagner gesponsord. Maar er moest ook worden gewerkt, want Joost en Thijs hadden weer een aantal oefeningen in petto om de spieren te versterken. Op dat moment viel het enige regenbuitje van die ochtend, want verder was het zonovergoten met een blauwe lucht.

Hierna ging de wandeling verder door het honden uitlaatgebied langs de spoordijk richting Rijkstraatweg. Via de Kruidenommegang en een flinke lus rond Parnassiaveld en Roosmarijnhof ging het via De Slinger richting Kloostersingel om daarna via de Begoniastraat weer achter het Dorpshuis uit te komen voor de officiële finish. In het Dorpshuis kregen alle deelnemers een leuke attentie en een consumptiebon voor een warm drankje, aangeboden door Coherente. Op 'geeltjes' kon elke deelnemer iets schrijven over deze wandeltocht en opplakken op een groot bord, dat al snel vol raakte. Ondertussen bleef het gezellig druk en werd er nagepraat.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde activiteit en nodigt iedereen uit, om op zondagochtend mee te wandelen met de Wandelgroep Duivendrecht. Verzamelen om 10 uur bij het Dorpshuis, de wandeling duurt een uur, inclusief oefeningen onderweg.