Dorp in Stad

Duivendrecht, dorp in de stad
Aflevering 2: Werkstad Overamstel

Vorig jaar informeerden wij u over de stadsgroei in de regio Zuidoost, van Amstelstation tot aan Arena. Nu richten we onze aandacht op het noordelijk deel van onze eigen gemeente, genoemd Werkstad Overamstel. Het betreft Entrada, de Weespertrekvaartbuurt, en het gebied tussen de Makro en metrostation Overamstel.

In dit gebied verwachten wij grootschalige ontwikkelingen: er is ruimte voor 3500 woningen. Ook nieuwe bedrijven, hotels en kantoren gaan zich er vestigen zoals de persgroep DPG, Amstel Designdistrict, de Centrale en the Joan. Werkstad Overamstel zal dus een forse groei van inwoners, hotelgasten en werknemers te zien geven.

En wat gaan wij, Duivendrechters, hiervan merken? Hoe zal het gaan met de afwikkeling van het verkeer, wie komen er te wonen, gaan we tegen hoogbouw aankijken, kunnen onze kinderen nog in de buurt naar school en lopen onze winkels leeg of raken ze overvol?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de stadsontwikkeling om ons heen en vragen heeft hoe dit uit gaat pakken voor Duivendrecht, organiseren we een informatieavond.

Donderdag 5 oktober aanvang 19.30 uur
Dorpshuis te Duivendrecht


De gemeentelijke Projectgroep Werkstad Overamstel zal een presentatie geven. Daarna bestaat gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst wordt voorgezeten door Dhr. L. de Vré.

Hopend u 5 oktober te mogen begroeten, Werkgroep Openbare Ruimte Coherente,
Dorpsplein 60, 1115CX Duivendrecht.
Voor meer informatie: 020-6993164, email: info@coherente.nl
Website gemeentelijke projectgroep: www.werkstadoveramstel.nl