Wie brengt wat gezelligheid in het leven van een vrouw die in haar leven veel narigheid heeft ervaren?

Organisatie: 

Het Maatjesproject is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden en aan een deelnemer gekoppeld te worden? De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Gedurende een jaar vorm je met deze deelnemer een 'maatjeskoppel' en spreek je tweewekelijks met hem of haar af. Jullie ondernemen samen activiteiten als wandelen, fietsen, een kopje koffie drinken, naar de markt gaan, samen voetbal kijken of een gezelschapsspelletje spelen. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding, een luisterend oor en gezelligheid. Een medewerker van Roads biedt de maatjeskoppels begeleiding.

Functieomschrijving: 

Voor een vrouw (60+) uit Duivendrecht zoeken wij een maatje. 

Zij heeft in haar leven veel meegemaakt, waaronder het verlies van dierbaren. Haar zoon ziet ze niet. Na de lagere school werd ze geacht te werken. Doordat ze twee heupen heeft gebroken, is ze afhankelijk van een scootmobiel en een rollator. 

Door dit alles heeft ze een laag zelfbeeld en last van angsten, vindt ze bepaalde situaties spannend en werd ze gevoelig voor verslaving aan alcohol en roken. Nu rookt ze nog matig. Ze heeft enigszins contact met haar buurman. Verder is ze eenzaam. Ze voelt zich niet zo vrij of in staat om contacten te leggen. 

Ze wenst een positief en leuk maatjescontact met iemand tussen de twintig en de veertig jaar oud. Iemand die haar opbeurt, met wie ze gezellig kan praten. Ze gaat graag wat marktjes in Amsterdam af, houdt van gezelschapsspelletjes en tekenen. Ze durft niet alleen op een terrasje te gaan zitten, maar zou dat met een maatje wel durven. Ze spreekt het liefst overdag af en is beschikbaar op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Profiel vrijwilliger: 

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. 

Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise de Boer (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Op welke dagen: 
in overleg
Tijdsbesteding: 
zie omschrijving
Plaats van werkzaamheden: 
Duivendrecht
Organisatie/instelling: 
Roads Maatjesproject
reageer