Wie gaat er op avontuur met een vrijbuiter, die nu hij wat ouder wordt en wat slechter ter been is, niet zo goed zijn draai kan vinden

Organisatie: 

Het Maatjesproject is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden en aan een deelnemer gekoppeld te worden? De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Gedurende een jaar vorm je met deze deelnemer een 'maatjeskoppel' en spreek je tweewekelijks met hem of haar af. Jullie ondernemen samen activiteiten als wandelen, fietsen, een kopje koffie drinken, naar de markt gaan, samen voetbal kijken of een gezelschapsspelletje spelen. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding, een luisterend oor en gezelligheid. Een medewerker van Roads biedt de maatjeskoppels begeleiding.

Functie: 
Wie gaat op avontuur met een vrijbuiter, die nu hij wat ouder wordt zijn draai niet zo goed kan vinden en wat slecht ter been is
Functieomschrijving: 

Voor een man (60+) uit Ouderkerk a/d Amstel zoeken wij een maatje. De man heeft jarenlang elders in Europa gewoond en een avontuurlijk leven gehad. Sinds een aantal jaren woont hij weer in Nederland. Het lukt hem niet om in Nederland zijn draai te vinden. Met name ’s winters vind hij het moeilijk om er op uit te gaan. Daardoor ontmoet hij geen mensen en ervaart hij soms depressiviteit en passiviteit.

De man is open van karakter, heeft een leuke humor en noemt zichzelf ‘vrijzinnig’. Hij praat graag, kan uitgebreid van stof zijn en is soms wat direct. Hij zou het heel fijn vinden als hij met iemand wat leuke gesprekken kan voeren. Hij is wat slecht ter been. Maar een stukje wandelen of wat baantjes zwemmen lukt hem wel. Hij zou het ook leuk vinden als iemand met hem een blokje om wil of wil gaan zwemmen, maar dat is geen pré. 

Hij hoopt op een maatje dat, zoals hij zegt: ‘begripvol is voor ontheemde mensen’. Hij laat zelf mensen in hun waarde en evenzo hoopt hij dat een maatje begrip voor zijn situatie heeft. Hij heeft huisdieren.

Profiel vrijwilliger: 

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. 

Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise de Boer (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Op welke dagen: 
in overleg
Tijdsbesteding: 
zie omschrijving
Plaats van werkzaamheden: 
Ouderkerk
Organisatie/instelling: 
Roads Maatjesproject
reageer