Wie wil deze lieve jongedame wat gezelligheid en afleiding bieden?

Organisatie: 

Het Maatjesproject is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid te doorbreken. Heb je interesse om bij ons vrijwilliger te worden en aan een deelnemer gekoppeld te worden? De koppeling vindt plaats op basis van gemeenschappelijke interesses. Gedurende een jaar vorm je met deze deelnemer een 'maatjeskoppel' en spreek je tweewekelijks met hem of haar af. Jullie ondernemen samen activiteiten als wandelen, fietsen, een kopje koffie drinken, naar de markt gaan, samen voetbal kijken of een gezelschapsspelletje spelen. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding, een luisterend oor en gezelligheid. Een medewerker van Roads biedt de maatjeskoppels begeleiding.

Functie: 
Voor een jong deelneemster zoeken wij een maatje
Functieomschrijving: 

Voor een jonge vrouw zoeken wij een maatje om samen met de hond te wandelen, te winkelen of gewoon iets gezelligs te doen. Door een psychische kwetsbaarheid heeft zij moeite heeft met het opbouwen van vriendschappen en daardoor onderneemt zij nauwelijks iets. Zij wenst een maatje met wie ze het gezellig kan hebben. Ze zou het heel leuk vinden als ze iets heeft om naar uit te kijken, zoals dus een maatjescontact. 

Arbeidsvoorwaarden: 

Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met psychische klachten door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid.

Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen.

Werktijden:
Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar één maal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. 

Aannameprocedure:
Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise de Boer (ma, wo, do).
Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden.
Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag.
Telefoon:  06-57573151
e-mail: maatjesproject [at] roads.nl

Adres
Maatjesproject
Amsteldijk-Zuid 67
1184 VD Amstelveen

www.roadsmaatjesproject.nl

Op welke dagen: 
in overleg
Tijdsbesteding: 
in overleg
Organisatie/instelling: 
Roads Maatjesproject
reageer