Maatjes

Bij het project Maatje koppelen we vrijwilligers aan mensen in Ouder-Amstel die (tijdelijk) wel wat extra aandacht of hulp kunnen gebruiken. Het draait om persoonlijk contact. Een klein beetje aandacht maakt een wereld van verschil. 

Maatje worden?

Wil jij iets doen voor een iemand in je eigen buurt of dorp? En ben je gedurende een jaar een keer in de week of twee weken beschikbaar? Word dan maatje! Coherente is altijd op zoek naar betrokken vrijwilligers voor mensen die even wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig hebben.

Door samen ontspannende en alledaagse dingen te doen, één keer per week of per twee weken, maak je groot verschil in het leven van de ander. De activiteiten die je met elkaar onderneemt variëren enorm: Samen wandelen, fietsen, zwemmen, vissen, koffie drinken, de ander voorlezen, praten, sporten, huiswerk maken, borduren, schaken, een film kijken, naar de bibliotheek, naar de markt en nog veel meer. Belangrijk uitgangspunt is dat beide partijen plezier hebben. Er is altijd iemand in jouw buurt die jouw gezelschap of hulp kan gebruiken. En bedenk: als je een maatje bent, krijg je er vanzelf een maatje bij!

Op zoek naar een maatje?

Ben je op zoek naar een maatje, iemand die regelmatig even tijd en aandacht voor je heeft? Voor de gezelligheid, om weer buiten te komen, voor een goed gesprek, om samen te bewegen, creatief te zijn of huiswerk te maken? Om te oefenen met nieuwe vaardigheden, er op uit te gaan of voor wat hulp of begeleiding? Iemand die ook uitkijkt naar jullie ontmoetingen?  Laat het ons weten en meld je aan!

Wat gebeurt er na de aanmelding?

We nemen telefonisch contact op voor een kennismakingsgeprek. We kijken goed naar de persoonlijke interessen, wensen, verwachtingen en beschikbaarheid. Als er na het intakegesprek een geschikte vrijwilliger is gevonden, maken we een afspraak voor een kennismaking tussen de deelnemer en de mogelijke vrijwilliger, in principe bij de deelnemer thuis. Hebben jullie allebei zin in het aangaan van het maatjescontact, dan maken we gezamenlijk de afspraken. Het maatjescontact ga je aan voor een jaar. In deze periode kun je rekenen op persoonlijke begeleiding vanuit Coherente. Na een jaar stopt het maatjescontact en vindt er een evaluatiegesprek plaats.

Corona

Ook in coronatijd kun je veel voor anderen betekenen, op afstand. De behoefte aan een maatje is groot!

Belangrijk

  • het gaat uitdrukkelijk om het samen doen van activiteiten en niet om het gebruik maken van diensten zoals boodschappen laten doen, de tuin laten opknappen, de administratie op orde laten brengen, je laten vervoeren naar het ziekenhuis. 
  • het maatje bezoekt de deelnemer thuis en niet andersom
  • eventuele kosten voor uitstapjes of het nuttigen van een consumptie tijdens een afspraak zijn voor rekening van de deelnemer
  • het maatje treedt de ander tegemoet als een gelijkwaardig persoon

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Coherente, telefoon (020) 4963673 (ma t/m do van 10.00 tot 14.00 uur). E-mail: info@coherente.nl  

Meteen aanmelden? Klik hier.