Digitale hulp

Digitale Hulp Coherente
We leven in een digitale tijd en een digitale wereld. De invloed van het internet op ons dagelijks leven is groot. Denk aan communicatie met elkaar via internet, online boodschappen doen/winkelen, enz. Kortom, het geeft ons een prettig gevoel als wij ook met het internet goed kunnen omgaan.

Digitale Hulp van Coherente kan u hierbij helpen, op onze locaties of waar nodig tijdens een huisbezoek.

Neem om een afspraak te maken contact op met Coherente: 020-4963673 of 06-42648954 of info@coherente.nl. U bent welkom met uw smartphone, tablet of laptop. U wordt geholpen door een vrijwilliger. Een afspraak duurt circa 30 minuten en kost €2,--.

 

Inloopworkshops Welkom Online

Wegwijs op het internet? Volg de workshops!
In het Dorpshuis in Duivendrecht heeft ‘Welkom online’ in het najaar van 2023 al succesvol gedraaid. In 2024 is ‘Welkom Online’ ook voor de inwoners van Ouderkerk a/d Amstel en Waver beschikbaar. Wilt u samen met ons de online wereld ontdekken? Steeds meer zaken kunt u online regelen. Bijvoorbeeld een route opzoeken of boodschappen doen via het internet. Maar soms kan de drempel te hoog zijn om te leren hoe het allemaal werkt. Met de gratis workshops van ‘Welkom Online’ zet u samen uw eerste stappen online! Komt u ook? De toegang is gratis. U hoeft alleen uw eigen telefoon, tablet of laptop mee te nemen.

Laagdrempelig en praktijkgericht
Bij de Welkom Online workshops kunnen ouderen terecht met al hun vragen op digitaal gebied. Tijdens 6 workshops worden verschillende thema’s behandeld. Elke workshop geeft informatie, concrete voorbeelden en praktijkgerichte opdrachten over relevante onderwerpen in het leven van de ouderen, zoals zoeken op het internet, mobiliteit en vervoer, gezondheid en het maken van foto en video. Daarnaast is er natuurlijk tijdens de workshops alle ruimte voor vragen van de deelnemers. Na de workshops kunnen ouderen effectiever en met meer plezier deelnemen aan de steeds meer digitaliserende samenleving.

Workshop data locatie Dienstencentrum in Ouderkerk a/d Amstel:

  • 10-01-2024 De eerste stappen op het Internet
  • 17-01-2024 Mobiliteit: leer bus- of treintijden opzoeken
  • 24-01-2024 QR: weten of een QR code veilig is
  • 31-01-2024 Herinneringen: foto’s/video’s maken en delen
  • 07-02-2024 Gezondheid: online een afspraak maken
  • 14-02-2024 Zoeken op internet met een zoekmachine

N.B.: Zes woensdagmiddagen achter elkaar. Het is niet verplicht om alle zes de workshops te volgen; u mag ook naar één bepaalde workshop komen. Telkens van 15.00-16.30 uur.
Meer weten? Kijk op www.welkomonline.nl of bel 088-3442000. Aanmelden via Coherente. Bel 020-4963673.

Het lesprogramma is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Vodafone/Ziggo en ASML en wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze reeks workshops, in Ouder Amstel is in samenwerking met het Digi-team van Coherente.

 Lees hier meer over de inhoud van de workshops (.pdf)