Jeu de Boules

Het Jeu de Boules is een van oorprong Frans balspel en kent in Nederland veel beoefenaars, De Fransen spreken liever van Pétanque. Het spel wordt gespeeld met metalen ballen met een gewicht van om en nabij de 700 gram. Er wordt gespeeld in teams van twee of drie personen. De deelnemers worden willekeurig in teams ingedeeld. Een team van twee spelen met drie ballen en een team van drie met twee ballen.

Iedere maandag, woensdag- en zaterdagmiddag wordt er gespeeld op het plein bij d’Spot (voorheen de Meidoorn), nabij de voetbalvelden van CTO’70. De aanvang is 13.30 uur. Bij slecht weer, vooral regen, wordt er niet gespeeld. Er kan gebruik gemaakt worden van de toiletfaciliteiten van het gebouw d’Spot. Ook worden er regelmatig toernooitjes georganiseerd, waarbij gezelligheid voorop staat. Tijdens de pauzes een drankje en een hapje. Schijnt dan ook nog de zon, dan belooft het een echte “Franse “ middag te worden.

U bent uitgenodigd om eens een kijkje bij ons te nemen. Met veel enthousiasme willen wij u uitleg geven over de regels van het spel. Voor boule-ballen kan gezorgd worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Luuk Nagelkerken, tel. 0616955002
 
Elke jaar worden er gezellige toernooien georganiseerd en andere speciale dagen, zoals:
  • Paastoernooi 
  • Voorjaarstoernooi
  • Familiedag
  • Kennismakingsdag
  • Teus Verkaik toernooi

Tijdens de nationale actie NLdoet op vrijdag 15 maart jl. hebben vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen gestoken om het veld weer onkruidvrij en speelklaar te maken. Er waren leden van de club, scholieren en vrijwilligers van het college van burgemeester en wethouders, Coherente en Catalyze. Er is hard gewerkt en en waren mooie ontmoetingen!