Nieuws

Nieuwsbrief
U kunt u aanmelden voor onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief. Hierin leest u over activiteiten voor onze gehele doelgroep. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@coherente.nl.
De meest recente nieuwsbrief teruglezen? Dat kan hier.


Nieuwsberichten


februari 2024
QR-FIT app
Het grote belang van bewegen! De QR-FIT app kan u daarbij ondersteunen. Dankzij de beweegroute wordt bewegen in de buitenlucht gemakkelijker, leuker en het is geheel gratis. Lees hier meer.


december 2023
Update bezuinigingen
Coherente geeft u een update over de gevolgen van de bezuinigingen. U leest het bericht hier.


november 2023
Repair Café Duivendrecht
Het Repair Café Duivendrecht gaat binnenkort van start. Althans, dat willen we heel graag. Meehelpen als vrijwilliger? Lees hier meer!


november 2023
Vanaf januari 2024: inloopworkshops Welkom Online in Ouderkerk
Vanaf januari 2024 kunt u ook in Ouderkerk workshops van Welkom Online volgen. Lees hier meer.


november 2023
Infomarkt Zorg en Welzijn op 15 november
Op 15 november wordt in het Dienstencentrum in Ouderkerk een Infomarkt Zorg en Welzijn georganiseerd. Kom tussen 13.00 en 16.00 uur langs en ontdek wat de organisaties in Ouderkerk voor u kunnen betekenen! 


september 2023
Informatie-avond Dorp in de Stad
De Werkgroep Openbare Ruimte organiseert op 5 oktober een informatieavond over Werkstad Overamstel. Lees hier meer.


september 2023
Rabo ClubSupport: Levensgroot schaakspel
Coherente doet mee met Rabo ClubSupport. Op het Dorpsplein is het in het voorjaar altijd gezellig druk, kinderen spelen op de trampoline, de glijbaan en spelen op het plein. Meermaals is de vraag vanuit volwassenen, ouderen maar ook steeds meer kinderen naar het spelen van schaak. Graag willen wij het plein nog leuker en gezelliger maken, wij denken dat dit goed kan met een levensgroot schaakbord. Tot en met 26 september kun je als Rabolid op ons stemmen. Stemmen kan hier.


september 2023
Week tegen Eenzaamheid 2023
Van 28 september tot 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid 2023. Lees hier meer. 


september 2023
Inloopworkshops Welkom Online
Coherente start op 11 oktober in Duivendrecht (en later, vanaf 10 januari 2024 in Ouderkerk a/d Amstel) met het aanbieden van Welkom Online workshops, een digitaal lesprogramma voor 65-plussers uit Ouder Amstel. Lees hier meer.


augustus 2023
Infomarkt Zorg en Welzijn
Ontdek wat de organisaties in Duivendrecht voor u kunnen betekenen!
Datum: woensdag 13 september 2023
Tijd: 13:00-16:00 uur
Locatie: Dorpshuis, Dorpsplein 60, Duivendrecht
Maak kennis met het aanbod en de voorzieningen van Markant, Coherente, de Regenbooggroep en vele anderen. Vragen? Mail naar info@coherente.nl.


juli 2023
Start LeerWerkPunt
Op 20 juli 2023 start in Ouder-Amstel het LeerWerkPunt. Bij het LeerWerkPunt kun je terecht met vragen over scholing, vakopleidingen, werk en vrijwilligerswerk. Lees hier meer.


juli 2023
Nieuw cursusprogramma online
Bekijk nu het complete nieuwe cursusprogramma van Coherente! Wees er snel bij zodat u gegarandeerd bent van een plekje. In het nieuwe seizoen gaan we ook van start met een aantal nieuwe cursussen zoals zumba op donderdagavond (Duivendrecht), kunstgeschiedenis op vrijdagmiddag (Ouderkerk) en Vinyasa Yoga op woensdagavond (Duivendrecht). We zien u graag bij een van de 45 cursussen die Coherente aanbiedt!


juli 2023
Zomerprogramma jeugd- en jongerenwerk
Het zomerprogramma van team jeugd- en jongerenwerk is bekend! Kijk hier voor alle activiteiten. 


april 2023
Cursussen voor vrijwilligers
Coherente organiseert diverse cursussen voor vrijwilligers in Ouder-Amstel. Op dit moment staan een EHBO-cursus en een cursus Omgaan met dementie op het programma. Lees snel meer op deze pagina!


april 2023
Aan tafel met... de Fotowerkgroep!
Buurtdorp Ouderkerk heeft voor de volgende culturele ochtend met de titel ‘Aan tafel met’ de Fotowerkgroep Ouderkerk uitgenodigd om een presentatie te geven over hun activiteiten. Vrijdag 28 april komen enkele leden van de groep van 10.00 tot 12.00 uur vertellen over hun hobby fotografie en de activiteiten van de fotowerkgroep. De foto’s van de groep zijn soms vooral opvallend omdat ze op een bijzondere plek zijn gemaakt maar ook de bekende plekken in en om Ouderkerk weten deze hobbyfotografen op een speciale manier vast te leggen. In het gemeentehuis is regelmatig een expositie van hun werk te zien. De fotowerkgroep laat deze ochtend voorbeelden zien van thema’s waarmee ze werken zoals bijvoorbeeld avondfotografie (zie foto) en ook de effecten van verschillende technieken worden getoond en uitgelegd. Het belooft een gevarieerd programma te worden. Iedereen is welkom bij deze presentatie op vrijdag 28 april om 10.00 uur in het Dienstencentrum aan de Diederick van Haarlemstraat. Entree 3,75 euro. Dat is inclusief koffie of thee.
Lees hier meer over 'Aan tafel met...'.


april 2023
Aan tafel ontstaan de mooiste gesprekken
Wil jij een keertje eetadres zijn en/of meer hierover informatie ontvangen? Neem dan contact op met Coherente (Wietske Dikkers), tel. 020-6993164 of 06-42648958.


februari 2023
Nieuw: BoodschappenPlusBus
De BoodschappenPlusBus in Duivendrecht gaat van start!


december 2022
Weggeefkast in Duivendrecht
Coherente heeft een weggeefkast geplaatst in het Dorpshuis in Duivendrecht. U kunt hier houdbare etenswaren en verzorgingsproducten in doneren.


augustus 2020
Nieuwe vrijwilligersvacaturebank
We hebben een nieuwe vacaturebank! Zoek naar leuk vrijwilligerswerk of bied je diensten aan!


april 2020
Het jongerenwerk is er ook voor een steuntje in de rug 
Heb jij moeite met school, werk, je thuissituatie of iets anders? Zit je niet zo lekker in je vel, kom je er zelf niet helemaal uit en wil je graag je verhaal kwijt? Neem dan contact op met een van de jongerenwerkers van Ouder-Amstel, hieronder kun je hun via mail bereiken. Het jongerenwerk gaat samen met jou kijken naar de mogelijkheden en hoe wij jou kunnen helpen. Lees hier meer.