Co's Kamer

Steeds meer ouderen blijven zo lang mogelijk in hun eigen huis wonen. Ook de veranderde wetgeving maakt verhuizen naar een zorgcentrum minder vanzelfsprekend. Veel ouderen gaat zelfstandig wonen goed af. Tegelijkertijd is er ook een grote groep ouderen, die steeds minder contacten heeft en zich eenzamer gaan voelen. Voor  deze laatste groep is bij Coherente de activiteit Co's kamer van start gegaan.

 
Samen met vrijwilligers organiseren gasten gevarieerde activiteiten. De gasten bepalen de invulling van de ochtend zo veel als mogelijk zelf. Als iemand bijvoorbeeld graag creatief bezig wil zijn, of naar muziek wil luisteren wordt geprobeerd dit in te passen in het programma. Ook bestaat de mogelijkheid, samen of met een vrijwilliger, een ommetje te maken of boodschappen te doen.
Tussen de middag wordt gezamenlijk de lunch klaargemaakt en gegeten.
 
Op bezoek bij Co’s kamer
Zou u als gast mee willen doen met Co’s kamer? Of weet u iemand die wellicht graag bij ons aanschuift? Wij komen dan graag eerst bij u thuis om kennis te maken en bespreken met u de mogelijkheden en bekijken samen of Co's kamer een geschikte activiteit voor u is. We hebben het over uw wensen of (vroegere) hobby’s, die u graag zou willen uitvoeren.
 
U vindt Co’s kamer in het Dienstencentrum D. van Haarlemstraat 3 te Ouderkerk aan de Amstel. Wij zijn elke dinsdag, donderdag en vrijdag open van 10.00 uur tot 13.30 uur.
In Duivendrecht is Co's kamer op dinsdag en donderdag in het Dorpshuis, van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Deelname kost € 6,00 per keer (incl. koffie en lunch). Vervoer kunnen wij voor u reserveren via het WMO-vervoer.
 
Een handje helpen bij Co’s kamer
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor het samen uitvoeren van een programma, zoals actief aan tafel, een spelletje doen, knutselen, naar muziek luisteren of zelf muziek maken, boodschappen doen en de lunch (broodjes gesponsord door bakker Out) samen met de gasten voorbereiden en allerhande klusjes.
 
Zet u zich graag in voor deze groep ouderen? Bent u een flexibele kracht waar wij op kunnen rekenen? Heeft u een luisterend oor en kunt u signalen oppakken en doorspelen?
Dan horen wij heel graag van u. Bel 06-42648933, contactpersoon José Zeinstra voor Ouderkerk aan de Amstel of 06-42648954, contactpersoon Tessa Marnette voor Duivendrecht.