Fotowerkgroep

Fotowerkgroep Coherente bestaat thans uit twaalf leden. We treffen elkaar met enige regelmaat in het Dienstencentrum van Ouderkerk aan de Amstel. We zijn geen beginners, hebben veel of minder ervaring,  maar zijn vooral liefhebbers van fotografie.

Als fotograaf sta je vooral alleen met je camera en je onderwerp je best te doen. Als je ook lid van een werkgroep wordt, maak je gebruik van elkaars ervaringen en doe je nieuwe ideeën op.
Daarom hebben we driewekelijks een avond om fotowerk met elkaar te bespreken. Daarom houden we workshops om samen bijzondere technieken uit te proberen. Daarom ook gaan we regelmatig op foto-excursie en zien we bij de nabespreking hoe andere leden een onderwerp weer op een net andere manier hebben benaderd.
We hebben een werkgroep om van elkaar te leren. Er is geen sprake van wedijver. Op bespreekavonden gaat het niet om de mooiste foto’s en er worden geen punten gegeven; maar wel aanwijzingen voor een volgende keer. We zijn een vriendenclub.

Nieuwe leden zijn bij ons van harte welkom. Er is geen contributie, omdat onze werkgroep onder de vlag van Stichting Coherente opereert. Natuurlijk stellen we ook geen eisen aan de uitrusting van nieuwe leden. Het maken van knappe foto’s begint niet met de aanschaf van een van de nieuwste en duurste camera’s op de markt. Ook onze leden maken als het zo uitkomt graag foto’s met hun mobieltje. We vinden echter dat je “voor het echte werk” een camera nodig hebt met de nodige instellingsmogelijkheden. Uitgangspunt voor ons werk is ook dat foto’s die we aan elkaar presenteren een nabewerking krijgen op laptop of pc. Wie daar nog niet veel ervaring in heeft, zal bij ons gauw zien hoe belangrijk dat is.

In het kort:

Driewekelijkse donderdagavonden:
Bespreking van fotowerk en planning van activiteiten.
Maandelijks een zaterdagochtend voor een workshop of voor een foto-excursie.
Voorbeelden van workshops: Portretfotografie, creatief flitsen, druppelfotografie, foto’s bewerken
Foto-expositie
Eén keer per jaar exposeren we in het Gemeentehuis van Ouder-Amstel.
Ons programma voor 2022-2023
Klik hier.

Een voorbeeld van onze fotografie:

Mocht u er belangstelling voor hebben om samen met ons uw fotohobby uit te voeren, dan bent u van harte welkom op een van onze clubavonden. Neem hiervoor contact op met de voorzitter Hans Keijzer (tel. 06 22934711 of 020 4961016) of stuur een mail naar fwg.coherente@gmail.com.

 

Hans Keijzer – Escher op de Floriade

Rien Smit - Spiegelbeeld