Fotowerkgroep

BesteFoto-3.jpg

Opening expositie “Contrast” donderdag 25 januari 2018

Ieder jaar verzorgt de fotowerkgroep Coherente een tentoonstelling in het Gemeentehuis van Ouder-Amstel om aan bezoekers te laten zien wat er aan creatieve fotoproducten uit de handen van haar leden kan komen.

Als thema voor de tentoonstelling werd dit jaar gekozen “Contrast”. Een onderwerp waar de leden heel veel kanten mee uit kunnen gaan en dat hebben ze ook gedaan.

De opening van deze expositie vond plaats in de hal van het gemeentehuis door burgemeester Joyce Langenacker. Als eerste werden de gasten muzikaal verwelkomd door fotoclublid Ton Terra. Voorzitter Hans Keijzer bedankte daarna een aantal aanwezigen en introduceerde burgemeester Joyce Langenacker om de expositie officieel te openen. Vervolgens ging Joyce samen met de voorzitter en de fotografen langs alle foto’s en werden deze uitgebreid besproken.

De expositie laat een zeer divers scala van interpretaties op het onderwerp “Contrast” zien. Bezoekers zullen verrast worden: natuurlijk komen zij vaak, maar wel op heel verschillende wijzen, het contrast licht-donker tegen. Daarnaast verschijnen onder andere de contrasten horizontaal-verticaal, kleur en smaak, oud en nieuw, scherp en zacht, armoede en welvaart, transparant en ondoorzichtig en natuurlijk zwart en wit.

Klik hier voor een aantal foto’s van de opening.
Klik
hier om de poster van de expositie te bekijken.

Tot 7 maart is de expositie te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Voor meer informatie over de fotowerkgroep Coherente kunt u naar de website gaan www.coherente.nl/ouderkerk/fotowerkgroep of een e-mail sturen naar [email protected]

Léonne Starmans en Hans Keijzer

De fotowerkgroep Coherente bestaat uit de volgende leden: Evert Bakker, Gerald Bakker, Lie Bakker, Einte Bonstra, Marielle Dogterom, Jan Floor, Rien Smit, Nico Spaansen, Ans Spronk, Léonne Starmans, Ton Terra, Rob Valcq, Ab Wiltink en onze voorzitter Hans Keijzer. Mocht je belangstelling hebben om samen met ons je fotohobby uit te voeren dan ben je van harte welkom op een van onze clubavonden. 

Wij komen elke 3 weken bij elkaar in het Dienstencentrum te Ouderkerk aan de Amstel om ons fotowerk met elkaar te bespreken. Om een indruk van onze foto’s te geven hebben we op GooglePlus een aantal van onze foto’s gepubliceerd: 

Evert Bakker 
Gerald Bakker 
Lie Bakker 
Einte Bonstra 
Marielle Dogterom 
Jan Floor 
Hans Keijzer 
Rien Smit
Nico Spaansen 
Ans Spronk
Léonne Starmans
Ton Terra
Rob Valcq
Ab Wiltink 

In ons programma hebben we vaste en vrije onderwerpen en houden we workshops om samen bepaalde technieken te leren, zoals portretfotografie en Photoshop. Het programma van seizoen 2017-2018 vindt u hier.

Tot slot organiseren wij regelmatig fototochten, meestal op zaterdag of zondag, hetgeen altijd heel gezellig en leerzaam is. Dit is dan ook een vast onderwerp op ons programma. De resultaten worden op een later tijdstip bewonderd.

Mocht je na dit kijk- en leeswerk geïnteresseerd zijn: schroom niet en kom een avondje langs. Je kan hiervoor contact opnemen met Hans Keijzer tel. 020-4961016.

Je kan ook informatie opvragen of reacties sturen per mail naar: [email protected]

Links naar onze exposities van de afgelopen jaren:

 2017: Naast de grote stad 
 2015: Muziek 
 2014: Drie 
 2013: Verbinden 
 2012/2013: Licht 
 2011: In 't Vierkant 
 2011: Architectuur en Kunst in Amstelveen 
 2010: 25 jaar Fotowerkgroep 

Er hangt ook een fototentoonstelling met materiaal van onze leden in het Buurthuis Waver.
Thema van deze tentoonstelling is de polder Ronde Hoep. Hierbij de foto's die tentoongesteld worden: 2015: Rondehoep