Fotowerkgroep

Hierbij stellen we aan je voor de Fotowerkgroep Coherente, bestaande uit 13 leden. We komen elke 3 weken bij elkaar in het Dienstencentrum te Ouderkerk aan de Amstel om ons fotowerk met elkaar te bespreken. In ons programma hebben we vaste en vrije onderwerpen en houden we workshops om samen bepaalde technieken te leren, zoals portretfotografie en fotobewerken. Hierbij het programma van seizoen 2018-2019.

Deze zomer hebben we regelmatig met een publicatiepagina in het weekblad voor Ouder-Amstel gestaan (klik hier om te bekijken).

Om een indruk van ons fotowerk te geven hebben we op GooglePlus een aantal foto’s gepubliceerd per deelnemend lid: 

Evert Bakker 
Gerald Bakker 
Lie Bakker 
Einte Bonstra 
Marielle Dogterom 
Hans Keijzer 
Boet Knotnerus
Rien Smit
Ans Spronk
Léonne Starmans
Ton Terra
Rob Valcq
Inge de Wildt


Tot slot organiseren wij regelmatig fototochten, meestal op zaterdag of zondag, hetgeen altijd heel gezellig en leerzaam is. Dit is dan ook een vast onderwerp op ons programma.

Mocht je belangstelling hebben om samen met ons je fotohobby uit te voeren dan ben je van harte welkom op een van onze clubavonden. Neem hiervoor dan contact op met onze voorzitter Hans Keijzer tel. 020-4961016 of stuur een e-mail naar [email protected].

Deze winter exposeren we, evenals voorgaande jaren, in het gemeentehuis in Ouderkerk aan de Amstel. Het onderwerp is dit jaar "Natuur". Hierbij de officiële publicatietekst van deze expositie:

Weinig onderwerpen zijn zo populair bij fotografen als de natuur. De natuur kan een veelheid aan emoties oproepen. Van ontroering tot ontzag, van angst tot bewondering. Natuur is een kwetsbare vlinder maar ook een jagend roofdier. Een verstild landschap maar ook een woeste branding.

De fotowerkgroep van Coherente is de uitdaging aangegaan om over dit onderwerp een expositie samen te stellen. Dit heeft een schitterende selectie foto's opgeleverd waarin alle aspecten van de natuur aan bod komen. Dieren, bomen, insecten, bloemen, een waterval, een regenboog, zonnestralen, ijs, zand, rotsen, ochtendnevel: het komt allemaal langs. Alle leden van de groep hebben een bijdrage geleverd.

Graag nodigen we u uit voor deze expositie, die te bezichtigen is van 21 januari t/m 28 februari 2019 in de hal van het gemeentehuis van Ouder-Amstel. De opening vindt aldaar plaats op vrijdag 18 januari 2019 om 16.00 uur door wethouder de Reijke.

Fotowerkgroeplid Ton Terra verzorgt tijdens deze opening samen met Margot Näring een muzikale bijdrage. Zij zullen wereldmuziekmuziek spelen, Ton op de gitaar en Margot op de altviool.

De leden van de fotowerkgroep zullen aanwezig zijn bij de opening en vertellen u graag over hun foto’s en hun hobby in het algemeen.

De groep, die momenteel 13 leden kent, komt eens per drie weken bijeen om elkaars werk te bekijken en te bespreken. De ene keer komt er een tevoren afgesproken thema aan bod, de andere keer wordt ‘vrij’ werk getoond. Ongeveer eens per kwartaal is er een uitstapje en maken de deelnemers foto’s op locatie. Vaak levert dit een zeer verrassende verscheidenheid aan foto's op. Ook organiseert de groep workshops waarin aandacht wordt besteed aan verbetering van de techniek van fotograferen en nabewerken.

Mocht u enthousiast worden en zin krijgen om deel te nemen aan deze groep, dan nodigen wij u van harte uit om kennis te maken tijdens een van de foto-avonden. Voor nadere informatie: Hans Keijzer, 020-4961016, [email protected] of onze website: www.coherente.nl/ouderkerk/fotowerkgroep

Klik hier om de poster en de uitnodiging van de expositie te bekijken.

Klik hier voor een selectie foto’s van de opening van de expositie.

Links naar onze exposities van de afgelopen jaren:

 2018: Contrasten
 2017: Naast de grote stad 
 2015: Muziek 
 2014: Drie 
 2013: Verbinden 
 2012: Licht 
 2011: In 't Vierkant 
 2011: Architectuur en Kunst in Amstelveen 
 2010: 25 jaar Fotowerkgroep 

Ook is er een deel van onze geëxposeerde foto’s te zien in het Dienstencentrum van Ouderkerk en het Buurthuis Waver.