Activiteiten voor senioren

Coherente organiseert diverse groepsactiviteiten voor senioren in het Dienstencentrum in Ouderkerk en in het Dorpshuis in Duivendrecht.

In de onderstaande overzichten vindt u de vaste groepsactiviteiten. In juli en augustus is er voor de meeste vaste activiteiten een zomerstop. In deze maanden is er een gevarieerd aanbod van zomeractiviteiten.
Naast de vaste groepsactiviteiten en de zomeractiviteiten worden diverse andere maandelijks wisselende activiteiten georganiseerd. Deze vindt u in het Senior-en-Nieuws.


Adressen:

Dienstencentrum: D. van Haarlemstraat 3, 1191 AX Ouderkerk
Dorpshuis: Dorpsplein 60, 1115 CX Duivendrecht
 
Graag geven we u aanvullende informatie over de groepsactiviteiten. Neem daarvoor contact op via tel. (020) 4963673. 
Voor cursussen en beweegactiviteiten kijkt u hier.
 
Groepsactiviteiten voor senioren in het Dienstencentrum
 
Maandag:            
10.30 Spellen (lees hieronder meer!)
13.00 Bridge
 
Dinsdag:             
10.00 Co's kamer
19.30 Klaverjassen  
                           
Woensdag:          
9.45 Koersbal
9.45 Biljarten
                       
Donderdag:        
10.00 Co's kamer
10.30 Rollatorwandelen
17.30 Seniorenrestaurant
                          
Vrijdag:                
9.30 Biljarten
 
Groepsactiviteiten voor senioren in het Dorpshuis
 
Maandag:
13.30 uur Haak- en Breicafé (alle leeftijden)
 
Dinsdag:            
10.00 Co's kamer
13.30 Spellenmiddag
14.30 Darten
                        
Woensdag:       
10.30 Rollatorwandelen
13.30 Stijldansen
 
 
Donderdag:       
10.00 Co's kamer
13.30 Koersbal  
 
 
Maandagochtend Spelletjesochtend!
Elke maandagochtend (10.30-12.00) organiseert Coherente een spelletjesochtend in het Dienstencentrum (D. van Haarlemstraat 3) in Ouderkerk aan de Amstel. Meedoen kost €10,- per half jaar. Meer informatie: mail naar Annemarie Bouwman. Speel bijvoorbeeld één van deze spellen:
  • Mahjong: ook wel het ‘Spel der 1000 Wonderen’ genoemd. Boeiend en verslavend! Je hebt vast wel eens gehoord van het Chinese spel Mahjong of het computerspel gespeeld. Achter de beeltenissen op deze Mahjong-stenen schuilt echter een boeiend strategiespel dat met vier spelers gespeeld wordt en dat behalve de stenen niets met de computervariant te maken heeft. Het lijkt meer op Rummikub, maar met veel meer mogelijkheden. Als jij diegene bent die tijdens een potje Rummikub alles door elkaar schuift, op zoek naar de beste combinaties, de hoogste punten en dé manier om die ene steen kwijt te raken om als eerste uit te zijn, dan is Mahjong waarschijnlijk de perfecte uitdaging voor jou! Schroom niet om een keer vrijblijvend een kijkje te komen nemen op maandagochtend om kennis te maken met het spel Mahjong.
  • Rummikub: bij Rummikub gaat het erom om zo snel mogelijk alle stenen die op je opzetplankje staan weg te spelen, door gekleurde cijfers series of slimme combinaties op het speelveld neer te leggen. Dit kan met stenen op het speelveld of van je opzetplankje. Rummikub vergt strategie, concentratie, inzicht en tactiek. Het spel is makkelijk te leren en heeft veel mogelijkheden. Met vier spelers duurt het spel ongeveer een uur. Leuk als je komt.
  • Andere spellen: Er zijn ook andere bordspellen aanwezig.