Critical alignment yoga 2 -Duivendrecht (gevorderden)

Critical Alignment Yoga is ontstaan doordat de traditionele Indiase yoga is uitgewerkt naar een moderne methode die je leert hoe om te gaan met spanning en stress.

Vooral in deze tijd waarin we vaak langdurig onder spanning staan, kan het lichaam verstijven als we hier niks aan doen. Dit resulteert dikwijls in arm-, nek-, schouder-, en rugklachten (zoals RSI/CANS of hernia) en vaak ook psychische klachten.

In de yogalessen zijn we bezig om dit soort klachten helpen te voorkomen met effectieve oefeningen waarin de ademhaling centraal staat. Je wordt je bewuster van je houding en herkent sneller wat er in je lichaam gebeurt, zodat je ook makkelijker spanning en stress kunt neutraliseren. Na het soepeler en beweeglijker maken van het lichaam worden op de juiste plekken kracht en coördinatie opgebouwd in de traditionele asana’s (yogahoudingen).

Yogadocenten hebben de ervaring dat het oplossen van lichamelijke spanning doorwerkt op mentaal niveau. Zo wordt gaandeweg een brug geslagen naar het dagelijks leven, zodat je op een ontspannen manier met problemen leert omgaan en makkelijker psychische spanning kunt loslaten. Daarnaast is het ook een goede methode om lekker te bewegen, soepel te blijven en voel je je voldaan en ontspannen na de les.

Snežana Klobucar is opgeleid in het Bharata yoga Instituut Amsterdam en geeft sinds 2005 les als Critical Alignment Yoga docente en sinds 2008 als Critical Alignment therapeute.

Deelname aan één van de yogalessen geschiedt op eigen risico. Wij verzoeken u vriendelijk gezondheidsklachten voor aanvang van de lessen aan de docent door te geven

Startdatum cursus: 
13 / 09 / 2023
Dag: 
Woensdag
Begintijd: 
20:30
Eindtijd: 
21:45
Locatie: 
Dorpshuis
Docent: 
Snežana Klobucar
Aantal lessen: 
35
Kosten: 
€ 276,92
Materiaal: 
zelf matje meenemen
Uiterste inschrijfdatum: 
03 / 07 / 2023
Max. aantal deelnemers: 
15
Deel dit via: 
Aanmelden