Jeugd & jongeren

Jeugdwerk
In de gemeente Ouder-Amstel wordt voor de jeugd in de leeftijd 4 tot 12 jaar een divers aanbod aan sportieve- en culturele activiteiten georganiseerd. De combinatiefunctionaris sport en cultuur verzorgt aanbod tijdens en na schooltijd. De invulling van het aanbod tijdens schooltijd is in de vorm van clinics en (gezamenlijke) toernooien/evenementen. Ook na schooltijd zijn er activiteiten, inloopactiviteiten en evenementen zoals naschoolse activiteiten, vakantie activiteiten of workshops. Het aanbod is te vinden op www.sportiefouder-amstel.nl.

Heb je zelf een leuk idee of zou je iets willen uitproberen? Of heb je vragen? Mail dan naar Friso: f.kaashoek@coherente.nl.
 

Jongerenwerk
Het jongerenwerk in de gemeente Ouder-Amstel is onderdeel van Stichting Coherente en is er voor iedereen van 12 t/m 23 jaar. Er zijn twee jongerenwerkers, Robbert-Jan en Jop. Het jongerenwerk is er voor activiteiten, cursussen en trainingen, preventie, informatievoorziening en ondersteuning van jongeren en hun ouders met hulpvragen.

De jongerenwerkers geven informatie over verschillende onderwerpen zoals: school, werk, vrienden, relaties, alcohol, roken, soft/harddrugs en gamen. Het jongerenwerk kan je helpen met verschillende problemen als je even vastzit en je niet zelf verder komt.
 
Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten of evenementen samen met de jongeren! Als je zelf graag iets wilt organiseren of iets mist in je woonwijk neem dan contact op met de jongerenwerkers.
 
Wil jij stage lopen of als vrijwilliger aan de slag bij stichting Coherente? Je bent altijd welkom om ons team te versterken. Er zijn plekken binnen het jongerenwerk maar ook als je andere interesses hebt kan het jongerenwerk je ondersteunen met het vinden van een uitdagende stageplek. Daarnaast kan je binnen stichting Coherente stage lopen op sport, cultuur, jeugd, jongeren, ouderen en barwerkzaamheden. Wij hebben ook plaats voor (maatschappelijke) stagiaires. Moet jij voor een school een aantal uren stage lopen? Kom dan vooral langs bij het jongerenwerk.
 
De jongerenwerkers zijn bereikbaar via:
Robbert-Jan van Capelleveen - rj.vancapelleveen@coherente.nl
Instagram: @jongerenwerkoa
Facebook: JongerenwerkOA