Coaching/ondersteuning

Het jongerenwerk is er ook voor een steuntje in de rug 

Heb jij moeite met school, werk, je thuissituatie of iets anders? Zit je niet zo lekker in je vel, kom je er zelf niet helemaal uit en wil je graag je verhaal kwijt? Neem dan contact op met een van de jongerenwerkers van Ouder-Amstel, hieronder kun je hun via mail bereiken. Het jongerenwerk gaat samen met jou kijken naar de mogelijkheden en hoe wij jou kunnen helpen.  

 

Jop langenhoff (maandag t/m woensdag)

Robbert-Jan (dinsdag t/m donderdag) 

Facebook: jongerenwerkoa

Instagram: jongerenwerkoa

 

Advies over aanspreken van jongeren

Jongerenwerker Robbert-Jan vertelt: 
Jongeren en overlast. Voor sommigen mensen zijn deze twee woorden innig met elkaar verbonden. Dit omdat ze toevallig wonen op een plek waar jongeren in de buurt samenkomen en daar last van ondervonden. Laten we vooropstellen dat het vervelend is als jij als bewoner last hebt van anderen in wat voor vorm dan ook! Toch ben ik er van overtuigd dat situaties met jongeren soms onnodig escaleren. Het grootste deel van de jongeren namelijk prima aanspreekbaar en met een aantal simpele tips voor de bewoner m.b.t. het adresseren van die overlast hoeft het op de lange termijn helemaal geen punt hoeft te zijn. Sterker nog, ik geloof dat deze situaties kunnen leiden tot sterkere relaties tussen jongeren en bewoners én dat bij een goede bemiddeling de sociale cohesie en wederzijds respect bevorderd word. Als jongerenwerker heb ik verschillende malen gezien dat na een goed gesprek, waarin de jongeren zich serieus genomen voelen, ze bereid zijn te luisteren en hun gedrag aan te passen. Nu kan ik dat wel zeggen, maar kan het toch voelen als een hele opgave om jongeren daadwerkelijk aan te spreken. Om daarbij te ondersteunen heb ik 10 tips geschreven die kunnen helpen in dit proces. Deze wil ik van harte aanbevelen. Ja, het kost wat moeite om verandering te zien en te investeren in deze relaties, maar ze zeggen wel eens: “It takes a village, to raise a child,” laten wij dan als dorpen constructief met onze jongeren omgaan i.p.v. ze weg te zetten als “overlast” en je zult zien dat dit positieve resultaten oplevert.

 

Jong en Eerlijk

Jong en Eerlijk is een programma waarin jongeren eerlijk zijn over wat ze doormaken. Tijdens de afleveringen willen we onderwerpen bespreken waar niet altijd makkelijk over gepraat wordt.

Tijdens de eerste uitzending spreekt jongerenwerker Robbert-Jan met Romy (18) en Aimee (16) over eenzaamheid en depressieve gevoelens onder jongeren in coronatijd. Wat doet een jaar lockdown mentaal met je op die leeftijd? En hoe zorg je er voor dat je niet wegzakt in een depressie?  

Herken je je in de verhalen van de gasten wil je hierover doorpraten? Stuur een berichtje via Instagram of Facebook. We nemen dan contact met je op.

Ben jij jong (tussen 14 en 25 jaar) en jij denkt dat jou verhaal kan bijdragen een aan oplossing voor een ander? Stuur ons een bericht en misschien zit jij wel in de volgende aflevering van Jong en Eerlijk.

Bekijk het Youtubekanaal van Jong en Eerlijk hier.