Hulp in Ouder-Amstel

De informatie op deze pagina wordt niet meer bijgehouden en is waarschijnlijk niet meer actueel.

Op deze pagina vindt u informatie over corona van organisaties die in Ouder-Amstel actief zijn. De organisaties staan op alfabetische volgorde. Als u op de naam van de organisatie klikt, komt u op hun website.

Stichting Coherente is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de inhoud van de initiatieven die op deze pagina genoemd worden. Heeft u vragen over de initiatieven? Neem dan contact op met de betreffende organisatie.

Heeft u vragen over deze website of wilt u uw initiatief graag toevoegen? Neem dan contact op met Elvera.
 

Algemene informatie over Corona

 • De Rijksoverheid geeft informatie over de landelijke maatregelen met betrekking tot corona.
 • De gemeente Ouder-Amstel plaatst de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
 • Met Steffie leer je in je eigen tempo over corona.
 • Pharos heeft informatie over corona in begrijpelijke taal en afbeeldingen. De informatie is in meerdere talen beschikbaar.
 • De GGD geeft informatie over de coronatest.

 

 

Buurtdorp Ouderkerk

Gedurende deze periode zijn er buurtdorpers die hulp nodig hebben en hulp bieden. Wij helpen elkaar. U kunt zich bij ons aansluiten. Kijk op www.buurtdorpouderkerk.nl.

De extra nieuwsbrief (april 2020) leest u hier.

 

Coronahulp Ouder-Amstel (facebook-groep)

Via deze facebookpagina bieden inwoners van de gemeente elkaar hulp aan.
 

Dagbesteding de Reiger
De dagbesteding start medio juli in de tuinzaal van Theresia, zodat er voldoende ruimte is en deelnemers voldoende afstand kunnen houden. De zonnekamer van Theresia is alleen te bezoeken op afspraak.

 

Fysiotherapie Duivendrecht

We zijn open en hebben de ruimte om te kunnen werken volgens alle richtlijnen van het RIVM en de beroepsorganisaties.

In beweging blijven is belangrijk. Klik op de links voor informatie over in beweging blijven, in beweging blijven met corona en oefeningen.

 

Fysiotherapie J. van der Doef

De praktijk voor Fysiotherapie J. van der Doef is open. We werken volgens de richtlijn “Verantwoord opschalen Paramedische Zorg in de 1e lijn tijdens de coronacrisis” die opgesteld is door het KNGF samen met andere paramedische beroepsorganisaties.

 Lees meer op de website.

 

Fysiotherapie Spits

Van de overheid mogen wij voorzichtig weer onze werkzaamheden hervatten. Wel met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM en onze beroepsgroep het KNGF.

Vooralsnog zien wij alleen acute patiënten of patiënten die geopereerd zijn en/of erg veel pijn of beperkingen hebben. Daarna gaan wij proberen ook de andere patiënten te gaan helpen. Alle afspraken zullen op dit moment plaatsvinden op de locatie in Ouderkerk, ook voor de patiënten van de Stadionweg.

Als u vragen heeft of een afspraak wil maken kunt u bellen met 020-4724406 / 020-6720031 of mailen naar info@spitsfysio.nl.

 

Huisartsenpraktijk Van den Ende / Nijman - Duivendrecht

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.00 – 17.00 uur op tel. nr 020-6993257. Alleen voor spoed toets 1, voor informatie over het coronavirus toets 4, om de assistente te spreken toets 3. U wordt door de dokter teruggebeld als de assistente inschat dat u gezien moet worden door de dokter bij klachten van hoesten, kortademigheid en/of koorts. Voor reguliere klachten kunt u terecht bij uw huisarts zowel telefonisch als op consult.

Wij zijn geleidelijk de spreekuren aan het uitbreiden met voldoende ruimte ertussen om het aantal patiënten in de wachtkamer te beperken tot maximaal drie, waardoor de 1,5 m afstand goed bewaard kan worden.

 

Kindertelefoon

De Kindertelefoon is er voor jou. Je kunt over alles praten, ook voor alles wat je bezighoudt in deze coronatijd. Je staat er niet alleen voor.

Bel gratis en anoniem (0800) 04 32. Of gebruik de chat via www.kindertelefoon.nl. Elke dag van 11.00 tot 21.00 uur.

 

KVK Coronaloket

MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vindt u informatie over welke regelingen er bestaan, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is telefonisch te bereiken via 0800-2117 (op
werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur).

 

Luisterlijn

Hebt u behoefte aan een luisterend oor of een praatje. 24/7 kunt u terecht bij de luisterlijn. 0900-0767.

 

Mantelzorg & Meer

Mantelzorg bieden kan waardevol zijn, maar het kan ook zwaar worden. Vooral langdurige zorg wordt vaak als zwaar ervaren. Lichamelijk, emotioneel, in combinatie met werk, andere verwachtingen, netwerk wordt kleiner, relaties veranderen, financieel verandert er misschien wel wat. Dat heeft impact. Mantelzorg & Meer is dé organisatie in de regio Amstelland en Haarlemmermeer die mantelzorgers helpt. Persoonlijk en door inzet van vrijwilligers.

Draagkracht
Wij ondersteunen mantelzorgers in hun taken als mantelzorger zodat ze de zorg beter vol kunnen houden en niet zelf de zorgvrager worden. Ons werk is er op gebaseerd om de draagkracht te verhogen. Denk hierbij aan helpen grenzen aangeven, ontspanning nemen, hulp vragen, versterken van het eigen netwerk, regelen van respijtzorg en PGB.

Maatwerk
Dit doen wij door maatwerk te leveren via individuele gesprekken, familiegesprekken en gespreksgroepen. Wij bieden cursussen Omgaan met NAH, Parkinson, De Zorg de Baas, Dementie, GGZ problemen en Levend Verlies.
Wij helpen bij wet- en regelgeving (zoals PGB, bewindvoering, mentorschap, curatele, woning aanpassen, bezwaar tegen huurverhoging).

Vrijwilligersinzet
Daarnaast zetten wij zetten vrijwilligers in zodat de mantelzorger even vrijaf heeft. Het kan gaan om een sociale activiteit zoals een wandeling, samen winkelen of een museumbezoek. Ook oppassen en spelen met een kind met een beperking valt onder het vrijwilligerswerk. Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Als u zich graag wil inzetten voor een ander kom dan snel kennismaken!

Contact
Heeft u vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag! Kijk ook eens op www.mantelzorgenmeer.nl

 

MEE Amstel en Zaan

Het coronavirus zorgt voor een onzekere tijd. Veel is onduidelijk, het is een spannende tijd en soms ook eenzaam. Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme, hun naasten, maar ook ouderen en andere kwetsbare mensen kunnen het extra moeilijk hebben in deze tijd.

Onze ondersteuning gaat gewoon door. Juist nu willen we je een extra luisterend oor bieden en uw vragen beantwoorden waar het kan. Dus heb je een hulpvraag? Bel of mail ons!

We zijn telefonisch en per mail bereikbaar via T 020 512 72 72 | informatie@mee-az.nl. Lees ook het persbericht.

 

Ondernemersloket gemeente Ouder-Amstel

De gemeente helpt ondernemers met een aantal regelingen:

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
 • Ondernemers en zzp-ers kunnen voor alle belastingsoorten uitstel van betaling aanvragen.

Heeft u vragen? Neem contact op met het ondernemersloket via ondernemersloket@ouder-amstel.nl. Stel uw vraag en laat uw telefoonnummer achter. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

 

Openbare Bibliotheek Amsterdam

De OBA-locaties gaan voorzichtig weer open. Kijk hier of uw locatie al open is. Daarnaast hebben we onze boekendienst aan huis voor ouderen fors uitgebreid en werken we in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek aan een uitbreiding en vereenvoudiging van het lenen van e-books. Lees hier meer informatie.

 

Participe (maatschappelijk werk)

Maatschappelijk werk Participe Ouder-Amstel biedt net als altijd kosteloos informatie, hulp en begeleiding aan iedereen die dat nodig heeft. Dit doen we nu zoveel mogelijk telefonisch, of via skype/videobellen. We hebben onze bereikbaarheid verruimd naar 7 dagen per week, tussen 8.30 en 17.00 uur.  Blijf niet met uw zorgen rondlopen, u kunt ons gerust bellen of mailen, 020-5430430 (keuze 4). Bezoek www.participe-amstelland.nu voor meer informatie.

 

Prezens

Volwassenen (18+) kunnen terecht voor telefonische en/of online coaching:

In maximaal 3 telefonische gesprekken bespreekt u uw zorgen en  klachten met een van onze deskundige coaches. U krijgt tips en informatie hoe u om kunt gaan met deze situatie. U leert hoe u goed voor uzelf en uw naasten kunt zorgen. Samen met u kijken we wat voor u de beste aanpak is en wat u kunt doen om uw veerkracht te versterken.

U hebt geen verwijzing nodig.
Mail preventie@prezens.nl of bel 088 788 5015.

Prezens biedt ook een online cursus 'Minder piekeren' aan. De cursus start op maandag 4 mei. Bekijk voor meer informatie de flyer.

 

Protestantse Gemeente Amstelkerk

Er is steun en aandacht voor elkaar middels telefoongesprekken, mail en post. Zowel door de gemeenteleden onderling als vanuit diaconie/contactgroep/pastoraat. Kerkdiensten elke zondagmorgen 10.00 uur uitgezonden via www.kerkomroep.nl of via de website van de Amstelkerk. Ochtendgebed woensdagochtend 8.45 u.: www.kerkomroep.nl (Amstelkerk in Ouderkerk).

Voor vragen of ondersteuning kunt u contact opnemen met de scriba dhr Teun de Haan, tel 020-4964523 of teun.de.haan@kpnmail.nl

 

Protestantse Kerk Duivendrecht (De Kleine Kerk)

Helaas zijn alle activiteiten in De Kleine Kerk voorlopig stopgezet. Maar we blijven informatie en hulp bieden via onze website: www.pknduivendrecht.nl.

Op de website vindt u informatie over mogelijkheden tot persoonlijk contact per email. Wij bieden pastorale en diaconale zorg op afstand: u vindt de emailadressen bij Contact op de website.

Daarnaast vindt u op de website informatie over kerkdiensten die via video te volgen zijn.

 

RK geloofsgemeenschap St. Urbanus Ouderkerk

 • Telefonische/mailcontacten met rk gelovigen ter ondersteuning
 • Boodschappen hulp of hulp bij financiële problemen
 • Brengen H. Communie.
 • Vieringen zondagochtend 10.30 u. uit Amstelland op RTVA: https://rtva.nl/livestream/ en op TV via KPN 1380 of T-Mobile 806
 • Ochtendgebed woensdagochtend 8.45 u.: www.kerkomroep.nl (Amstelkerk in Ouderkerk)

Voor vragen en aanvragen kunt u terecht op tel. 020-4961320 of e.brussee@rkamstelland.nl

 

Rode Kruis

Hebt u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig, bijvoorbeeld voor boodschappen? Dan kunt u contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888). Dit nummer is van maandag tot en met zondag bereikbaar tussen
09.00 – 21.00 uur.

 

Veilig Thuis Amsterdam-Amstelland

Maakt u zich zorgen over de veiligheid van mensen of kinderen in uw omgeving, bel met Veilig Thuis voor advies of hulp. Veilig Thuis is er voor iedereen, jong en oud, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling bij zichzelf of in de omgeving.
Veilig Thuis is 24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis bereikbaar op telefoonnummer 0800-2000.

 

Zorgadviespunt Ouder-Amstel

Voor vragen en advies over uw persoonlijke situatie kunt u contact opnemen met het Zorgadviespunt Ouder-Amstel.
Telefoon (020) 496 21 21 (maandag tot en met vrijdag 09.00 uur tot 10.30 uur). Of per e-mail: zorgadviespunt@ouder-amstel.nl.