alzheimer café in de regio

Het Alzheimercafé is er voor iedereen die op de één of andere manier te maken heeft met dementie. Het café is een gezellig trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en hulpverleners. In het café krijgt u op een prettige wijze voorlichting over allerlei aspecten van dementie.

Voor bijeenkomsten worden gastsprekers uitgenodigd die het onderwerp van de betreffende avond inleiden. Bijeenkomsten beginnen met een interview met de deskundige of een videofilm, ongeveer een half uur, waarna er een koffiepauze is. Daarna is er tijd om vragen te stellen en voor discussie.

Tot slot van de avond is er gelegenheid om even wat te drinken en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Door de ongedwongen sfeer kunnen de bezoekers hun problemen in alle openheid bespreken, overigens moet dit niet!

Alzheimercafé in Grand Café Frankendael  Elke tweede dinsdag van de maand in Grand Café Frankendael, Middenweg 116 in Amsterdam-Oost. Bezoekers kunnen binnenlopen vanaf 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. De toegang is gratis. Niet in juli/augustus.

Alzheimercafé in Zorgcentrum Nieuw Vredeveld Elke 4e donderdag van de maand in Zorgcentrum Nieuw Vredeveld, Rembrandtweg 428 in Amstelveen. Bezoekers Het programma begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. Niet in juli/augustus.