Cursussen voor Vrijwilligers

Stichting Coherente biedt regelmatig cursussen aan voor vrijwilligers die werkzaam zijn in gemeente Ouder-Amstel. Deze cursussen zijn gratis en dienen ertoe om de inzet van vrijwilligers (verder) te professionaliseren. 
Kijk bij cursussen - vrijwilligers voor een actueel overzicht.
 
THEMABIJEENKOMST 'LOSLATEN' 15 MEI
Je inzet als vrijwilliger in een 1-op-1 contact loopt bijna ten einde. Met de deelnemer heb je langere tijd contact gehad. Mogelijk is er ook een vertrouwensband of een vriendschappelijke band gegroeid. En dan komt het moment dat je vrijwillige inzet voor deze persoon stopt en dat het contact ophoudt.
 
Hoe bereid je je voor? Hoe communiceer je hierover met de deelnemer? Hoe zal de deelnemer reageren? Wat kan die reactie mogelijk bij jou teweegbrengen? Wat doe je met je loyaliteitsgevoel of misschien zelfs met je schuldgevoel? Oftewel: hoe kun je op een goede manier loslaten?
 
Door het uitwisselen van ervaringen, het doen van oefeningen en eventueel het spelen van rollenspellen, werken we deze vraagstukken uit. De trainer van deze bijeenkomst is Marleen van Geldorp. 
 
We gokken erop dat de nieuwe locatie van Roads in Hoofddorp geopend zal zijn en dat we daar deze thema-avond kunnen houden. Mocht deze locatie dan nog niet geopend zijn, dan zullen we uitwijken naar een andere locatie.
 
Datum: dinsdag 15 mei
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur, vanaf 19:00 uur zijn we aanwezig en staat de koffie klaar, om 19:30 uur starten we
Adres: na aanmelding ontvangt u bericht over de locatie (op dit moment nog niet bepaald)
 
Deze training wordt georganiseerd door Roads Maatjesproject en RIBW-KAM. Ook vrijwilligers van andere organisaties zijn welkom, hiervoor zijn 4 plaatsten beschikbaar. Aanmelden kan via: [email protected] Ook als je vragen hebt kun je ons via dit mailadres bereiken.