Cursussen voor Vrijwilligers

Stichting Coherente biedt regelmatig cursussen aan voor vrijwilligers die werkzaam zijn in gemeente Ouder-Amstel. Deze cursussen zijn gratis en dienen ertoe om de inzet van vrijwilligers (verder) te professionaliseren. 
Kijk bij cursussen - vrijwilligers voor een actueel overzicht.
 
-------------------------------------------------------------
 

Vrijwilligersbijeenkomst over autisme

Maandag 2 maart organiseert Roads in samenwerking met RIBW een vrijwilligersbijeenkomst rondom het onderwerp: 'Autismespectrumstoornis' (ASS), ofwel: autisme. De informatieavond vindt plaats in Hoofddorp. Gastspreker Suzanna Koster zal het één en ander over dit onderwerp vertellen. Zij is studente ‘klinische psychologie’ en heeft zelf ervaring met dit onderwerp.

Deze vrijwilligersbijeenkomst wordt georganiseerd voor vrijwilligers van Roads en RIBW. Tevens stellen wij een aantal plekken beschikbaar voor andere organisaties of mensen uit de regio. Wens je bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn? Stuur ons even een bericht. Dan informeren wij je over de aanmeldprocedure en over de locatie. Je kunt ons bereiken via: maatjesproject@roads.nl of via het tel.nr. van projectleider Jorise de Boer 06-575 73 151. 

De inloop is tussen 19:00-19:30 uur. Koffie en thee staan klaar. Het officiële programma duurt van 19:30 tot 21:00 uur. Na afloop mag je blijven om na te praten, aanvullende vragen te stellen of om ervaringen met andere vrijwilligers uit te wisselen.

Grofweg zal het programma er als volgt uit zien:

wat is ASS?
hoe ontstaat ASS? 
hoe werkt ASS in de hersenen?
tips voor de omgang met iemand die een vorm van autisme heeft

Heb je een gerichte vraag over autisme die je graag behandeld wilt hebben? Als je ons je vraag van tevoren stuurt, dan kunnen we deze in het programma verwerken.