Cursussen voor Vrijwilligers

Stichting Coherente biedt regelmatig cursussen aan voor vrijwilligers die werkzaam zijn in gemeente Ouder-Amstel. Deze cursussen zijn gratis en dienen ertoe om de inzet van vrijwilligers (verder) te professionaliseren. 
Kijk bij cursussen - vrijwilligers voor een actueel overzicht.
 
-------------------------------------------------------------
 
VRIJWILLIGERSBIJEENKOMST VAN STICHTING ROADS: 'TRAUMA'
 
Donderdag 21 november komt een gastspreker van Sinaï Centrum tijdens een vrijwilligersbijeenkomst het één en ander over het onderwerp 'trauma' vertellen. Je bent welkom om deze vrijwilligersbijeenkomst onder genot van soep en brood bij te wonen! 
 
Mogelijk heb je als vrijwilliger contact met mensen die zeer nare, schokkende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Oók als dit niet het geval is ben je van harte welkom om vanuit interesse deze bijeenkomst bij te wonen. 
 
Het Sinaï Centrum is het landelijk expertisecentrum voor traumagerelateerde klachten en posttraumatische stress-stoornis. Een trauma kan ontstaan wanneer iemand één of meerdere schokkende gebeurtenissen meemaakt, zoals seksueel misbruik of oorlogsgeweld. 
 
Deze twee vraagstellingen zullen worden beantwoord: Welke psychische problemen kunnen ontstaan bij traumatisering? Hoe kun je als vrijwilliger het beste omgaan met iemand met een trauma? 
 
Locatie: Amstelveen 
Datum: donderdag 21 november 2019 
17:30-18:00 uur: inloop met soep en brood
18:00-19:30 uur: informatief gedeelte met gastspreker
 
Na afloop is er tijd om na te praten, ervaringen uit te wisselen, vragen te stellen etc. 
 
Jezelf opgeven voor deze bijeenkomst kan door te mailen naar: [email protected] of via het tel.nr. van Jorise 06 - 575 73 151). Meld ajb evt. dieet-wensen. En zet ajb je contactgegevens in de mail, zodat we je kunnen informeren over de exacte locatiegegevens.
 
Deze vrijwilligersbijeenkomst wordt georganiseerd voor vrijwilligers van Roads, RIBW, Vluchtelingenwerk Amstelland en Sinaï. Tevens stellen wij een aantal plekken beschikbaar voor andere organisaties in de regio.