Koempoelan

Koempoelan is een Maleis woord, dat "bijeenkomst" of "gezellig samen zijn met elkaar" betekent.

Dit woord gebruiken wij vaker in dit cultureel evenement want meestal gaat het over de geschiedenis van Nederlands Indië. Deze koempoelan is voor iedereen die belangstelling heeft voor de Nederlands-Indische  geschiedenis en de Indonesische archipel. Elke Coherente koempoelan heeft een eigen thema of onderwerp. Wij benaderen de inwoners van deze gemeente ook om hun eigen ervaringen te presenteren of te delen. Het gaat hier niet alleen maar over algemene geschiedenis maar ook over een familiegeschiedenis of over reisverhalen. De koempoelan is gemaakt met elkaar en voor elkaar.

Het programma begint om 14.30 uur en bestaat uit een lezing of presentatie, met om 15.30 een kwartiertje pauze, en eindigt om 16.30 uur. Bij de lezing worden Indische zoetige hapjes en thee gepresenteerd. Tijdens de pauze krijgt u Indische hartige hapjes en stroop susu. Susu betekent melk; in dit geval is dat sojamelk gemengd met kokoswater en rozensiroop. Eén keer per jaar is er een Rijsttafel.

De koempoelan wordt 5 tot 6 keer per jaar gehouden in het Dorpshuis van Duivendrecht, gangbaar op vrijdagmiddag.

De kosten voor deelname zijn €6,50 inclusief Indische hapjes en drankjes, voor de Rijsttafel wordt een extra bedrag gevraagd.

Contactpersoon: Tessa Marnette, t.marnette@coherente.nl, 06 42648954.

 

21e editie Nieuwjaarskoempoelan in de Nieuwe Kerk op de Dam op vrijdag 12 januari 2024.

We starten om 11.00 uur in de Nieuwe Kerk om samen De Grote Indonesië-tentoonstelling te bezichtigen, aansluitend lunch. De excursie zal rond 15.00 uur ten einde zijn. Beleef het grote verhaal van het Majapahit-rijk tot het Indonesië van nu. Indonesische en Nederlandse wetenschappers en kunstenaars hebben hun nieuwe visie tentoongesteld. Een historisch en cultureel niet te missen hoogtepunt. Rondleiding wordt gegeven door onze historicus Jo Blom. Gaat u mee met deze Koempoelan en wilt u ook genieten van de echte Indische keuken, dat is mogelijk. De lunch is in alle gezelligheid, maar voor eigen rekening. 

Entree:  Vriendenloterij VIP-kaart gratis, zonder museumkaart €22,50, museumkaarthouder toeslag €3,00.
Voor wie samen met het OV wil reizen, vraag hiernaar bij Tessa.
Graag aanmelden bij Tessa Marnette: t.marnette@coherente.nl of 06 42 64 89 54