BoodschappenBus

Zoekt u graag zelf uw boodschappen uit? Wilt u weer eens lekker over de markt gaan? Maar gaat dat vaak niet meer door verminderde mobiliteit, of omdat u te ver weg woont? Maak dan eens kennis met de BoodschappenBus van Coherente!

Met de BoodschappenBus kunt u weer zelf de mooiste appeltjes en het lekkerste brood uitzoeken op de markt in Diemen. U meldt u aan om op woensdagochtend mee te gaan en u hoort op dinsdag of u de volgende dag meekunt. Woensdag rond 10.45 stapt u in het busje en reist u naar Diemen. Daar kunt u alleen of samen met andere gasten over de markt lopen. Rond 13.00 vertrekt het busje weer naar Duivendrecht.

De kosten voor het gebruik van de BoodschappenBus bedragen €3,50 per retourrit.
Op dit moment is de opstapplek het Dorpshuis in Duivendrecht. Als er sterke vraag is naar andere opstapplekken, worden 'haltes' aan de route toegevoegd. 

Het aantal plaatsen in de BoodschappenBus is beperkt. Zijn er te veel aanmeldingen, dan wordt gekeken welke gasten deze week mee kunnen. Aanmelden voor een rit kan door te bellen met Coherente via 020-4963673 (ma-do 10.00-14.00). Op dinsdag hoort u of we u op woensdag mee kunnen nemen.

Let op: de BoodschappenBus rijdt alleen van en naar het Diemerplein in Diemen en alleen op de genoemde tijden. Andere bestemmingen of tijden zijn (nog) niet mogelijk. Heeft u vaker vervoershulp nodig? Neem dan contact op met de gemeente Ouder-Amstel (020-4962121) en informeer naar WMO-vervoer (regiotaxi).

In het voorjaar van 2023 vond een pilot van de BoodschappenPlusBus plaats binnen Duivendrecht. Hieruit is de vernieuwde opzet voortgekomen. De eerste ritten van de BoodschappenPlusBus vonden plaats in februari 2023. Wethouder Jacqueline de Maa was toen te gast. 

De BoodschappenBus is een samenwerking tussen Coherente en Gemeente Ouder-Amstel.
Als vrijwilliger een handje helpen bij de bus? Bekijk de vacaturebank