Rolstoelfietsen Ouder-Amstel

Er op uit met de Rolstoelfietsen

Fietst u niet meer zelf maar vindt u het fijn om de wind door uw haren te voelen? Bent u door uw gezondheid aan huis gebonden en zou u er graag eens op uit gaan? Maak dan eens gebruik van de rolstoelfietsen van Coherente! Er zijn twee heel degelijke en stabiele rolstoelfietsen, waarvan een elektrisch ondersteund, en er is een aantal speciaal getrainde en geoefende vrijwilligers. Hierdoor kunnen er dagelijks fietstochten gemaakt worden in de omgeving. Wat denkt u bijvoorbeeld van een tochtje naar het Diemerbos, de Ouderkerkerplas of de Ronde Hoep? De omgeving heeft veel mooie plekjes te bieden, die met de rolstoelfietsen uitstekend toegankelijk zijn. U bepaalt in overleg met de vrijwilliger waar u naar toe gaat. Doordat er twee fietsen zijn, kunt u ook met twee personen een fietsuitstapje maken. Vaak is er onderweg wel gelegenheid om gezellig op een terrasje iets te gebruiken, als u dat wilt.

U kunt zelf een route voorstellen, maar de vrijwilligers hebben ook een leuke route uitgestippeld! De route (circa 2.5 uur) loopt via Sluishuis, Schellingwouderbrug, Schellingwouderdijk (evt uit te breiden met bezoekje aan de Willemssluizen) , Nieuwendammerdijk, rust moment bij café Het Sluisje, en dan via het Vliegenbos naar de pont Azartplein. Die brengt ons weer terug naar Amsterdam.

Het lijkt misschien wat spannend, voor op de fiets. Maar als u het eenmaal ervaren heeft, weet u dat u prima en veilig zit. Voor de vrijwilligers is het fietsen net zo zwaar als op een gewone fiets, door de elektrische ondersteuning. De tochten bieden echt veel plezier, zowel aan de deelnemers als aan de vrijwilligers

Wilt u het in de komende zomerweken eens proberen? Of wilt u graag weer een keer mee? Belt u dan met Coherente of met Henk Veen (voor Duivendrecht, 06 23046161) of Raymond vd Roest (Ouderkerk, 06-36568657) of An van ’t Veer (Ouderkerk, 020-4963184).