Voorkom vallen

Vallen is bij ouderen een ernstig en veelvoorkomend probleem. Ongeveer één op de drie thuiswonende ouderen valt minstens eenmaal per jaar. Hoe eerder de risico’s worden aangepakt, hoe sneller de kans op vallen afneemt.

Stichting Coherente organiseert samen met Fysiotherapie Duivendrecht en Centrum voor Fysiotherapie Spits valpreventietrainingen. Tijdens twee informatieve en gezellige bijeenkomsten krijgt u handige inzichten, oefeningen en tips om vallen te voorkomen en u leert hoe te handelen wanneer u onverhoopt toch valt. Iedereen is welkom.

Ook worden er trainingen gegeven voor vrijwilligers en professionals in Ouder-Amstel. Als u bijvoorbeeld mantelzorger bent of huishoudelijke hulp biedt, kunt u helpen met het voorkomen van valongelukken. Tijdens de training laten wij u zien waar de risico’s liggen en geven wij u handvatten om uw contacten en cliënten te helpen met het verminderen van valrisico’s.

Er is tevens een flyer beschikbaar "Valpreventie" u kunt deze aanvragen bij Stichting Coherente of downloaden door te  klikken op deze link.

Training valpreventie

Met het ouder worden neemt ons uithoudingsvermogen af, vermindert onze spiermassa en reageren we wat trager. Hierdoor neemt de kans op vallen toe. Hoe blijft u mobiel en fitaal, en stevig op de been? Wat kunt u doen om vallen te voorkomen? En wat moet u doen als u onverhoopt toch komt te vallen?

In de training Valpreventie, georganiseerd door Fysiotherapie Duivendrecht, Spits Fysiotherapie en stichting Coherente komen deze en andere onderwerpen aan bod, in twee bijeenkomsten van anderhalf uur.

Data: nog niet bekend

Deelname is gratis voor inwoners van Ouder-Amstel. Aanmelden kan telefonisch (020-496 36 73) of via e-mail (info@coherente.nl).